Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvení černého trička 100 % polyster

Od: elisa24® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jde nabarvit černé tričko (100 % polyester) na jakoukoliv jinou barvu? Máte zkušenost s nějakou barvou? Co se případně stane při barvení s potiskem? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Polyesterové látky se velmi špatně barví, a to i když koupíte barvu na polyester. Také jsem to zkusila, a bylo to flekaté. Vlákna z polyesteru nesají jako bavlna, nebo viskóza.

hodnocení

A jen odbarvení odbarvovačem? V pondělí to zkusím.

Odbarvovat jsem nezkoušela. Ale obávám se, že to nebude žádná "hitparáda". Ale mohu se mýlit. :)

hodnocení

3x

Nejdříve se vám musí podařit třičko odbarvit. Potisk je otázka, těžko odhadnout. V drogerii zakupte odbarvovač a barvu na polyester.

liska5
hodnocení

3x

V domácích podmínkách nevěřím v úspěch. Maximálně vyjde špinavá tmavozelená nebo šedofialová či ocelověmodrá. Co jsem dělala batiku, tak potisk na tričku zůstal, ale chytl méně a byl v původním odstínu. Barvila jsem např. bílé bavlněné triko se světlemodrým nápisem. Tričko chytlo krásně tmavozelenou, ale nápis prosvítal šedozelenomodře. Polyester taky může poškodit teplota vody a z trika může být hadr...

hodnocení

Na radu @maky jsem si objednala I-Dye odstraňovač barvy. Špinavá tmavozelená nebo šedofialová či ocelově modrá by mi nevadily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]