Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tohle byla jeho odpověď

Od: jari* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem oslovit spolužáka, jelikož vím, že chodí do vedlejších tanečních. Zeptala jsem se ho, jestli chodí do tanenčních. Na to mi odpověděl, že tancuje s někým, kdo dělá velké kroky. Já jsem naopa maličká a dělám malé kroky. Bylo mi po této jeho odpovědi trochu trapně a nic jsem mu neodpověděla. Ještě mi to trochu na rukách znázornil ty velké kroky.

Pak proběhl ples tanenčních a já se připravovala k odchodu. Najednou přišel do šatny a řekl mi: Ahoj, já jsem tě tady sháněl. To už jsem vůbec nechápala. Podle mě mu ale onemocněnla tanečnice, která dělá ty velké kroky.

Co byste si o jeho chování mysleli?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

22x

Že ani jeden neumíte komunikovat.

hodnocení

4x

Milá slečno "jari", vybavila se mi tato příhoda (od velmi slušného, staršího a korektního pána, vzorného gentlemana- před mnoha desítkami let to byl můj nadřízený):

"Na slavnostní taneční "prodloužené", kdy doprovod matek slečen byl naprosto nezbytný, mne oslovila matka mé tanečnice s otázkou: Tak pane inženýre, jak jste spokojen s dcerou, umí to už? A já jsem rozechvěn odpověděl: Ano, milostivá, ale pořád málo roztahuje nohy."

Konec citátu a milé vzpomínkly.

Jinak ale: ty perličky vzpomínek Vám, věřím, zůstanou možná celý život. Netrapte se popsanou příhodou, přijdou další a další, nakonec se najdete s nějakou spřízněnou duší třeba na celý život. Upřimně Vám to přeji ... vč. té perličky z nesmělých začátků.

Děda

PS: snad jsem se nedotknul Vašeho jemnocitu, když tak mi to odpusťte. Dorostenci a dorostenky, dědové a babičky se ale s chutí té mé epizode zasmějí.

hodnocení

3x

"tancuje s někým, kdo dělá velké kroky" - to byla stížnost na onu tanečnici - nikdo nechce při tanci uběhnout maraton... Ale kurz komunikace by opravdu mohl absolvovat každý žák či student - je to samý smajlík nebo WTF... ale normální větu ze sebe nevydají.

hodnocení

2x

Zdravím. Nechápu proč Vám bylo trapně po odpovědi kterou Vám dal. Co Vám není jasné na tom, že Vás pozdravil a řekl, že Vás sháněl? Mohla jste zareagovat úsměvem a navrhnout společnou cestu domů (nebo alespoň kousek). I otázkou - jak se Ti dnes tančilo? byste nic nezkazila. Proč se ptáte, zda chodí do tanečních když dobře víte, že chodí? Opravdu potrénujte komunikaci. Když se hloupě zeptáte, dostane se Vám i hloupé odpovědi třeba. Anebo ji vůbec nepochopíte. On bude mít asi stejný problém.. To ale neznamená, že se to mezi vámi nemůže zlepšit..

kami123
hodnocení

1x

myslím, že se tě bojí víc, než ty jeho.

Zkus se ho zeptat příměji, jestli by s tebou netančil.

V nejhorším řekne, že to nejde.

hodnocení

1x

Není to úplně jedno? Nevíme, jestli svou tanečnici za dlouhé kroky chválil, dobře se mu s ní tančilo, nebo zda mu to bylo nepříjemné a vlál za ní. Myslím, že ji spíš chválil, pokud občas sledujete taneční soutěže, vždycky jsou tam kroky spíš delší, než nějaké cupitání.

A že Vás na prodloužené hledal? Třeba si s Vámi, svou spolužačkou, chtěl také zkusit zatančit. Co je na tom divného? Chlapci si volí své tanečnice, nikdo netančí stále jen s jednou. Tím, že každý člověk tančí trochu jinak, se pohyby tanečníků vybrousí a naučí se tančit s každým.

Škoda, že ples už končil. Měla jste mu tedy říct: Pokud jsi se mnou chtěl tančit, tak to spolu zkusíme příští hodinu. A viděla byste, zda bude souhlasit, či ne.

Oba teprve se společenským životem začínáte, musíte se ještě hodně učit. Hlavně komunikovat. Ale to všechno časem zvládnete. Taneční jsou jedním z mála milých míst, kde se komunikuje naživo, bez mobilů a fejsbuků. Važte si jich a pěkně si je užijte. Jaga.

kt
hodnocení

1x

Jestli tě na plese sháněl, hledal, tak to může být známkou toho, že se komunikace mezi vámi může více rozvinout. Kdyby si mu byla úplně lhostejná, tak to to říkat nebude. Na druhé straně je také divné, že ten ples nějakou tu dobu probíhá, že tě jako na něm neviděl, ačkoli jsi tam byla. Takže uvidíš dále jenom ty, co tím svým chováním myslel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]