Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost podprsenky

Od: boubik odpovědí: 11 změna:

Ahoj,
mám míry Prsa 137-140 , Pod prsy 120-122 , Pas 137cm.
Na Astratex mi vyšlo 110/E to E si nemyslím, tipuji tak B-C.
Mohl by mi někdo poradit? Díky moc :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mne vám dle vašich mír vychází 120/B

tabulkavelikosti.cz/...

brachato
hodnocení

0x

Zdravím,

velikost podprsenek je ošemetná a ženy jsou často překvapené, jakou velikost ve skutečnosti mají. Ženy s malými prsy často říkají, že mají maximálně B, přitom mají C, ženy nosící často C mají ideální velikost třeba E.

Jsou prodejny prádla, kde vás i přeměří obsluha, zkuste takový butik najít. Svým "domácím" způsobem je známá třeba Helena Konarovská, ta údajně chodí za zákaznicemi do kabinek a prsa v podprsenkách jim bez rozparů rovná.

Pokud není problém s případným vrácením, prubněte i tu větší velikost. Třeba budete spokojená a když tak to holt vrátíte.

hodnocení

0x

Co jsem si tak všimla, tak ve všech obchodech je to jinak. Každopádně to chce zkoušet, zkoušet, zkoušet. Já často kupuji podprdy na Bonprixu. Podle jejich tabulek mám 90B, tabulka na Astratexu mi ukazuje 85D.

Z 99% mi sedí 85C. Všude. I plavky kupuji v této velikosti a jsem spokojená. Jen v Tchibu mám 80C.

Koukala jsem teď zrovna na ten Bonprix a tam by vám to vyšlo na 120D. Být vámi, tak zkusím 115 D. Ono záleží i na střihu.

hodnocení

0x
Košíčky se zvětšují spolu s velikostí centimetrů.
Např 90C má mnohem menší košíček než 105C.
Nemáte tukové polštáře na zádech? Centimetry se tim hodně rozšíří u obézních žen, i když mají menší košíček. Typ postavy menší prsa a více centimetrů dokola. Na tento typ postavy se podprsenky hůře vybírají.
Mi sedí béčko u mnohem méně centimetrů a podprsenka řeže. Béčko s více centimetry má velký košíček (stačí o jednu velikost) a menší košíček mi nesedí.

jabraka*
hodnocení

0x

Dotaz u mne vyvolal jeden hezký vtip,

Pán přišel do prodejny s prádlem a žádal pro ženu podprsenku."Jak velká má být?"

"Asi 52 prosím".žádal pán.Prodavačka se smíchem"Ale jak jste na tu velikost přišel?Máme je do velikosti 5"

"No podle čepice,mám velikost 52 a je trochu těsnější!"

JABRAKA

Já zase slyšela, podle čeho se vybírají velikosti podprsenek.

A jako angrešty

B jako bobule

C jako cibule

D jako dýně

E - eště větší

F - fuj! *smich*

pb®

A přitom takové 65F může být velmi podařený hrudník a ne nějaké fuj.

liska5
hodnocení

0x

První řeším košíčky a jejich "rozpal". Pokud je obvod těsný, v galanterii koupím prodlužovací zapínání, mají krátké i delší a ve dvou šířkách. Je precizní a v různých barev.odstínech, tudíž není vidět.

macina
Já byla na Triola Day, kde vám podprsenku doporučí odbornice. Koupila jsem si 3 ks, 2 triola a 1 panache. Na jejich radu velikost o číslo větší než běžně nosím. Ve zkušebně mi poradili jak si tam prsa urovnat, jak utáhnout ramínka, bylo vše ok. Doma, při pohybu už to ok nebylo, ani jedna neseděla, byly mi velké. Všechny 3 jsem prodala a zůstala u své velikosti, byť tabulkově jsem jinde.

hodnocení

0x

Kdo si není jistý správnou velikostí, ať nekupuje přes e-shop, ale napřímo v obchodě. Mám obchod, kde se podprsenka dá zcela běžně vyzkoušet. Prodavačky ochotné, rády doneslou větší, nebo menší, případně jiný model. Prodavačka počkala venku a když jsem si v kabince podprdu oblékla, dovolila si, zda mě může okouknout. Sem tam něco utáhla, posunula a pak uznala, že mi donese jiné číslo. A ta mi pak padla perfektně.

Proto už kupuji jenom tam. Vím, že co si tam ve spolupráci s prodavačkami vyberu, to mi potom i dobře padne. Jaga.

mirkas
hodnocení

0x

Já bych to viděla na velikost košíčku na C-D.

Podle skutečného vyzkoušení. Objednat tedy 2 a nevyhovující vrátit, pokud budete objednávat on-line. 120/C-D?

Tedy podle vložené tabulky od boba a jestli jste se správně změřila.

Každý výrobce a prodejce bude mít svůj systém.

Také raději chodím do ověřeného obchodu a zkouším.

Mám nejraději značku Triola se širokými ramínky.

triola.cz/...

Co jsem nevěděla, tak podle Trioly se měří pod prsy po výdechu a poté se odečítají 4 cm.

Třeba máte obvod jen 115 a k tomu přiměřeně košíčky.

Podprsenky se po nějaké době trošku vytáhnou, povolí praním a nošením.

Zkuste se poměřit podle návodu a porovnejte s Astratexem, kam se dostanete.

doplněno 20.09.21 09:24:

Ještě jsem našla našeho výrobce, od kterého mám také prádlo a je to Úpavan.

www.upavan.cz/tabulka-velikosti.php

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]