Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Burčák. Zdravi na úkor diety?

Od: aja1946® odpovědí: 12 změna:
Jak moc je kaloricky a sladky, kazdy rok neodolam,aspon ty 3 litry, ma se vypít 5,je zdravý.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wine
hodnocení

3x
Zdravím, podle kalorických má půl litru burčáku 285 kcal. Nějak jsem nepostřehla, na co se ptáte, když nepoužíváte otazníky.
hodnocení

Za 14 dni jdu na cukr a jinak držím dietu a snažím se vyhýbat sladkému, takže řeším, jak moc hresim.
wine

Dvě deci burčáku obsahují i přes slaďoučkou chuť jen něco málo přes sto kalorií – tedy méně než suché bílé víno, jeho cukry jsou navíc přírodní a tělo je dokáže rychle zpracovat.
viz - prozeny.cz/...

Burčák obsahuje sice přírodní cukr (množství obsahu jsem nehledala), ale rozhodně to neznamená, že ho máte pít místo vody.

S alkoholem je to při dietě ošemetné - někdo říká, že přiměřeně ano, někdo radí úplně vysadit. Záleží na vás. Ale vzhledem k tomu že jdete, jak zmiňujete, za dva týdny cukr, tak si dejte (decentně) až po kontrole. Burčák se smí prodávat až do konce listopadu, čas ještě máte. Ale pokud hubnete, tak bych si rozhodně nekupovala tři litry, ale třeba jenom jednu láhev. Tři litry alkoholu (byt upíjeného postupně) a hubnutí mi prostě nejde moc dohromady.

Tři litry burčáku nejsou tři litry alkoholu. Rozhodně je to méně alkoholu než sedmička dobrého vínka

honzin*
hodnocení

3x

pijte si co chcete, máme svobodu. Ale uvědomte si, že lze velmi obtížně vypěstovat révu v bio kvalitě. I když máte rezistentní odrůdy, tak to neznamená, že je není nutné ošetřit. Letos máme krásné září, ale koncem srpna bylo hnusně a infekční tlak byl velký. Máte pod kontrolou, kdo, čím stříkal a jak dodržel ochranné lhůty? Pít neznámý burčák po litrech je hodně lehkovážné. Ale je to Vaše tělo.

Já si takhle před 2 roky na festivalu burčáku v Trenčianských Tepliciach koupil výborný červený burčák a tři dny jsem pak měl oteklé oči a polykal antihistaminy. Je pravda, že letos, kdo nestříkal ten nemá nic. Ani rezistenty to letos neustály. Akorát ruský Ruslan se tvářil že jeho se plíseň vůbec netýká. Ten ale zase napadly ve velkém vosy.

totak, to jste dopadl ještě dobře. Včera mi psala kamarádka, že je v nemocnici. Silná alergická reakce na burčák.

Byli jsme tam v lázních zrovna touhle dobou. Do vinárny pro burčák jsme chodili prakticky denně ale o víkendu jsem chtěl ochutnávat z jiných zdrojů a pořídil jsem si pěknou alergickou reakci. Naštěstí to vyřešilo pár prášků a po neděli jsme se už zase cachtali v bublinách v termálním bazénu.

joudic*
hodnocení

1x
je lepsi se pravidelne a pestre stravovat, nez jednorazove vypit neco, protoze je to pry zdrave.. holt date prochajdu navic, pokud pribirate i po vode :) mi to treba nechutna.. vydrzite po kontrole cukru, bude furt

hodnocení

0x
Počítej s přibližně 12-13 gramy cukrů na litr moštu. Energie se při kvašení neztratí ale převede do alkoholu takže jí tam bude stejně bez ohledu na to jak sladký nebo alkoholický ( prokvašený) ho budeš pít.

hodnocení

0x

Když si vzpomenu, jak jsem po burčáku ve 30 problila dva dny, tak jak přijde burčákový období, udělá se mi šoufl:-D

hodnocení

Jo z nekvalitních jo, takový mají třeba u nás ve ví otec, ale z kvalitního ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]