Nejste přihlášen/a.
Nejde mi absolutně vyšlehat sníh z bílků. Je pořád jako voda a pak z bublaniny je těžká sražená placka. Cím to je? Poradˇte!
Dvě možnosti - vajíčka nejsou úplně OK nebo je něco mastného (nádoba, metly atp.) V čem to vlastně šleháte?
doplněno 06.10.09 14:12:Přikápněte ocet nebo citonovou šťávu...
Tak také přidám své uložené babské rady:
sníh - bílky šlehat nejprve pomaleji, poté zrychlit, raději malá vejce-mají málo vody,bílky v míse uložíme přes noc v misce zakryté folií, vyndáme z lednice a necháme stát alespoň ½ hod, čisté mísy bez mastnoty a pozor na plasty-mohou obsahovat tukové složky, raději mísy skleněné,keramické,kovové -nejprve na střední rychlost se špetkou soli, zvýšit po přidání cukru nebo na konci šlehání, jemný krupicový – ne moučkový, ostatní přísady až ke konci opatrně vařečkou (ořechy,kokos)
Přiznám, že nevím, proč nechat bílky v míse přes noc.
Ale jak jsem četla, tak jsem zapsala. Zajímavé věci si dopisuji do svého archivu z různých zdrojů (noviny, časopisy). Prakticky je to soupis toho, co navrhují kolegyně a kolegové. Docela bych u Vás sázela na ten moučkový cukr. To není dlouho, co jsem si to zapisovala - také mne to nenapadlo, že by se neměl používat na sníh.
A medardko, jestli chcete, přihodím recept na bublaninu bez bílkového sněhu - je to velice jednoduché a dobré těsto a navíc pro různé použití ( bublanina, ovocný koláč s drobenkou, i dortík z něho dělám, bábovku s různými přísadami nebo mramorovou).
doplněno 06.10.09 19:01:oprava: medarko - nějak se mi tam vnutil Medard
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.