Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest moudrého zubu

Od: peta* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosila bych pomoc, jsem v 8tt a včera mě začal bolet moudrý zub, dnes mě ta bolest i vzbudila a nemohla jsem spát, ráno jsem si všimla, že je to nafouklé, bolí mě to od ucha ke krku a dolní pravá čelist a mám horečky. Všimla jsem si, že tam možná bude i hnis, jenže jsem slyšela, že když je žena těhotná, tak se jí prý nesmí dávat umrtvovací injekce, určitě bych šla na vytrhnutí, ale bojím se o malé, aby se mu nic nestalo. V pátek mám mít kontrolu u p. Dr. a máme sledovat jeho srdíčko, tak že nechci, aby se něco zkomplikovalo kvůli vytrhnutí zubu, protože o miminko jsme se snažili vážně dlouho.

Myslíte, že můžu na vytrhnutí a mohou mi dát injekci?

Děkuji předem za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

To je mýtus, normálně vám to umrtví. Plodu to nevadí, respektive se to k němu ani nedostane. A jestli chcete mít jistotu šetrného přístupu, objednejte se na nějakou slušnou zubní kliniku. Vytržení zubu bývá zdarma i tam.

pb®
hodnocení

3x

Bakterie ze zaníceného zubu mohou poškodit srdce či ledviny a občas se na zánět v zubu i umírá, to pokud si někdo myslí, že to samo přejde. Čekat dalších 32 týdnů do řádného termínu porodu jistě nezvládnete, navíc zánět zubu může vést k předčasnému porodu nebo potratu. Takže pokud nechcete ohrozit plod, vyražte k zubaři, zvlášť pokud je zánět tak rozsáhlý, že už máte horečky. To ohrožuje plod, ne nějaká injekce mezokainu.

Nechápu, pokud se někdo dlouho snaží o dítě, měl by hlavně před těhotenstvím dbát o své zdraví. Rentgen zubů je na pojišťovnu jednou za dva roky, stačí si lékaři říct. Mezi zuby jinak zubař nemá šanci vidět, stejně tak nevidí pod plomby.

Zubní kaz je nakažlivé onemocnění způsobené Streptokokem mutans. Jestli máte sama zuby v takovém stavu, že dostanete zánět, dbejte na to, abyste miminku neolizovala dudlík, lžičku, nelíbala mu ručičky. Stejně to na dítě s nějvětší pravděpodobností plivnete, nedá se tomu v rodině moc zabránit, a hrozí mu tak zvýšená kazivost. Proto dítěti důkladně čistěte zuby už od prořezání prvního zoubku, nedávejte na noc sladké šťávy a vůbec by bylo nejlepší sladké nedávat. Limit pro množství fluoridů v zubních pastách pro děti se nedávno zvýšil (informaci mám od zubařky), existují remineralizační gely, když né pro děti Elmex geleé pak GC paste bez fluoridu či GC MI paste s 900ppm fluoridu jsou vhodné.

Všechny tyto informace je potřeba brát v souvislosti s pravděpodobností výskytu. Člověk, který se obává všech možných nebezpečí, která mohou nastat, spíš onemocní úzkostí a depresí, což je na rozdíl od veškerých infekcí a nemocí na fyzickém základě prakticky neléčitelné. Myslím, že úzkostné dodržování hygieny vede spíš k alergiím a neodolnosti na běžné životní prostředí, než ke zlepšení zdravotního stavu.

zubní kazy zatěžují tělo a zanícené váčky a kořeny jsou stejný zánět jako kdekoli jinde v těle. Kdybyste měl hnisající zánět jinde než v zubu, také byste situaci neřešil?

Nepíšu nic o neřešení, ale o úzkostném strachu z extrémně nepravděpodobných situací.

hodnocení

1x

Dobrý den. Bolest zubu nepodceňujte ani v těhotenství. Zvlášť kdyby se tam rozjel i zánět, je třeba to řešit se zubařem. Je nebezpečnější to neřešit. V těhotentví má hodně žen problémy se zubama a zubař je nenechá zbytečně trpět a zadělávat si na horší problém. Ničeho se nebojte a k zubaři zajděte a neodkládejte to.

liska5
hodnocení

1x

Já byla v těhotenství / 4. měsíc/ na operaci a uspali mne celkově Thiopentalem. Dítě se narodilo zdravé. Doktor ví, co vadí a co ne. Mluvte jak s gynekoložkou, tak se zubařem.

hodnocení

0x

Toto je otázka pro odborníky, gynekologa a zubního. Jedná se o tzv. "zub moudrosti", zub opravdu moudrý není, zvláště, když se rozhodne bolet v těhotenství, to od neho opravdu moudré není. Laik neví, jak se tyto případy v těhotenství řeší, takže se opravdu obraťte na lékařskou vědu.

hodnocení

0x
Hnus v zubu v těhotenství vadí. Před plánováním miminka má mít žena perfektně opravené zuby.
Riziko je v zánětu a v bakteriich, které se dostávají do krevního oběhu přes zanicene zubní nervy a kořeny.

hodnocení

0x

Já toho slyšel.

Dceři trhali celé horní patro ,když byla gravidní-obden až tři dny 2až 3 zuby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]