Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Obcerstveni na oslavu

Od: pavlisa odpovědí: 5 změna:
Dobry den, v pondeli poradam malou oslavu. Dort mam objednany, ale ostatni obcerstveni ne. Rada bych neco udelala, ale vubec me nenapada co (spise slane). Napadaji me ledatak jednohubky s pomazankou nebo nekrajena zelenina... Mate nejake napady? (Neco, co se da sehnat i v samoobsluze)

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

snaji
hodnocení

3x

Zdravím,

tak třeba: jednohubky, šneky z listového těsta, pomazánky + místo pečiva zelenina (okurka, mrkev...), tyčinky z listového těsta + různé omáčky, plněná vajíčka (uvařená natvrdo, překrojená, vydlabat žloutek, žloutek smíchat do nějaké pomazánky a tu pomazánku dát do "důlku" co zbyde po žloutku), pokud tam budete mít milovníka sýrů, tak třeba i "jenom" nakrájené sýry...

 

marekk
hodnocení

2x
Když nemáme doma moc času:
šneky z listového těsta s pudinkem a rozinkami nebo šunkou a sýrem,
listové tyčinky s kmínem,
plněná vejce, nahoru třeba kaviár nebo jen nať petrželky;
pro pánskou návštěvu:
obložené máslové! croissanty, nejlépe čerstvé - dovnitř pomazánkové máslo, šunka do ruliček, paprika, rajče, nezůstane nikdy nic,
-jednohubky s roztiratelným sýrem Prezident (nejlépe kozím, má svoji specifickou chuť, ale v tomto zpracování nikterak nesmrdí) a na to černé olivy,
Pokud bychom neměli čas, koupíme grilovaná kuřata nebo zmrzlou gussepe či jinou pizzu, ta je doma za 15-20 minut hotová,
nebo si den předem připravíme
- vaječnou tlačenku a podávám s vekou,
- nějakou osvědčenou masozeleninovou směs, kterou pak ohřejeme a podáváme s toustíčkem,
- plněné zapečené tousty (máslo, šunka, niva - vychytaná kombinace, ne všichni mají totiž rádi kečup v toustech)

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Já jsem měla u rodiny velký úspěch se sýrovým talířem. Nasypala jsem k sýrům olivy, ořechy a hroznové. Šunkový a salámový talíř až tak úspěch neměl, jako ten sýrový. Jedna z mnoha jiných talířů.

 

hodnocení

1x

Jednoduché a výborné, zkuste *mnam*



 

liska5
hodnocení

1x

Nedávno na setkání jsme měli tác plný maličkých řízečků. Už vychladly, ale křupavost jim zůstala. Kuřecí, krůtí, vepřové...Nejrychleji zmizely květákové. Květák na malé růžičky není třeba předvařovat. Prostě obalit v trojobalu a usmažit. Kdyby byly větší a ještě tvrdé, tak dávám na mřížku na plechu dopéct v troubě. Kolem naskládat kyselé okurky, beraní rohy, různou zeleninu, olivy..

. Já zas dělám sýrové tyčky z lístkového těsta. Rozválím ho tak na 4mm placku, potřu rozšlehaným vejcem, posypu strouhaným sýrem, kmínem, trochu paprikou či pepřem nebo lehce směsí na americ. brambory. Sýr na té placce trochu přimáčknu a plát nakrájím na proužky asi 3 cm. Ty pak umně stáčím do vrtule, Tak vzniknou delší šroubovice, které naskládám na plech a upeču. Co opadá, z toho uhnětu a upeču slanou sušenku.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]