Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad receptu z ruštiny

Od: zmatenka® odpovědí: 10 změna:
Drahé rádkyně (i rádci), narazila jsem na recept na kynutý závin, který mě zaujal. Ráda bych ho zkusila upéct, ale je v ruštině a já si nedovedu poradit s jednou přísadou: ПИРОГ 1. ТЕПЛОЕ МОЛОКО - 200 МЛ 2. ТЕПЛАЯ ВОДА - 100 МЛ 3. РАСТИТЕЛЬНОЕ МАСЛО - 50 МЛ 4. РАСТОПЛЕННЫЙ СЛ.МАРГАРИН - 50 ГР 5. МУКА - 550-600 ГР 6. МАННАЯ КРУПА - 2 СТ.ЛОЖКИ 7. САХАР - 100 ГР 8. ЯЙЦА - 2 ШТ 9. СОЛЬ 10. ДРОЖЖИ - 7 ГР НАЧИНКА 1. СЛ.МАРГАРИН 2. САХАР 3. ИЗЮМ - 100 ГР 4. ГРЕЦКИЕ ОРЕХИ - 100 ГР ДЛЯ СМАЗЫВАНИЯ ЖЕЛТОК + КЕФИР ВЫПЕКАЕМ ПРИ 160С 30-35 МИНУТ. Vím, že se to takhle špatně určuje, a proto přikládám odkaz na ten videorecept. Můžete mi prosím někdo pomoci?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

6.Pšeničná krupice

hodnocení

Děkuji. Je to sice neobvyklé (alespoň u nás) dávat krupici do kynutého těsta, ale asi to nějaký smysl má.

kami123
hodnocení

2x

PIE 1. TEPLÉ MLÉKO - 200 ML 2. TEPLÁ VODA - 100 ML 3. ROSTLINNÝ OLEJ - 50 ML 4. ROZTAVENÝ SL.MARGARÍN - 50 GR 5. MOUKA - 550-600 GR 6. MANNA HROZEN - 2 polévkové lžíce 7. CUKR - 100 GR 8. VEJCE - 2 KUSY 9. Sůl 10. KVAS - PLNĚNÍ 7 GR 1. SL.MARGARÍNA 2. CUKOR 3. ROZMASKY - 100 GR 4. OŘECHY - 100 GR NA MAZÁNÍ ŽLUTKY + KEFIROVÝ PEČENÍ NA 160C 30-35 MINUT

ta šestka je podle mne krupice, jinak by to mělo být z automatického překladu jasný.

Rusky neumím

hodnocení

2x

1. TEPLÉ MLÉKO - 200 ML 2. TEPLÁ VODA - 100 ML 3. ROSTLINNÝ OLEJ - 50 ML 4. ROZEHŘÁTÝ TUK - 50 GR 5. MOUKA - 550-600 GR 6. MANNA HROZEN - 2 polévkové lžíce 7. CUKR - 100 GR 8. VEJCE - 2 KUSY 9. Sůl 10. KVASNICE NÁPLŇ: 1. 7 GR MARGARÍN /MÁSLO/ 2. CUKR 3. ROZINKY - 100 GR 4. OŘECHY - 100 GR, NA POTŘENÍ ŽLOUTKY + KEFÍR PEČENÍ NA 160C 30-35 MINUT.

6. MANNA HROZEN ...nevím, zkusím zjistit a snad doplním

6. = krupice /ve videu mannaja krupa/ 9. špetka soli Dobrou chuť

Pro příště překlad z cizího jazyka: do google...zadat heslo překladač...vybrat překládaný jazyk (zde ruština)...vybrat do čeho přeložit (zde čeština) Překlad není 100%, je to prostě automat, ale dá se tomu porozumnět resp. přizpůsobit do spisovné resp. srozumitelné češtiny.

Překladač Google je bezplatná on-line vícejazyčná překládací služba vyvinutá společností Google. Služba byla spuštěna v roce 2006, čeština byla zařazena v květnu 2008. Překladač Google podporuje 109 jazyků a od května 2017 denně přeloží texty pro více než 500 milionů uživatelů.

hodnocení

Samosebou jsem použila Google překladač. Jen mi není jasné, proč překladač přeložil krupici jako MANNA HROZEN a ne jako krupici. Jo, podle videa jsem to taky dala do souvislosti, ale taky jsem si nebyla jistá, jestli je krupice jen pšeničná, nebo i z jiných obilovin. Teď už je mi to víceméně jasné. I tak děkuji za poučení.

Je to z toho dôvodu,že google to preklada dookola,čiže z ruštiny do angličtiny a potom do češtiny a niekedy dôjde k inému významu prekladu.

hodnocení

1x

Nevidím v tom nic nesrozumitelného, on totiž DeepL translator je trochu lepší než obyčejný Google:

DORT 1. TEPLÉ MLÉKO - 200 ML 2. TEPLÁ VODA - 100 ML 3. ROSTLINNÝ OLEJ - 50 ML 4. ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO MARGARÍN - 50 G 5. MOUKA - 550-600 G 6. KRUPICE - 2 POLÉVKOVÉ LŽÍCE 7. CUKR - 100 GM 8. VEJCE - 2 KS 9. SŮL 10. DROŽDÍ - 7G NÁDIVKY 1. MÁSLO MARGARÍN 2. CUKR 3. SULTÁNKY - 100 G 4. VLAŠSKÉ OŘECHY - 100G TUK ŽLOUTEK + KEFÍR PEČENÍ PŘI 160S PO DOBU 30-35 MIN.

farm
hodnocení

0x

Toto je úžasný mistrovský vařící adres. Dekorativní a s láskou k tomu. Díky za objev.

Inspirace: mleté maso

zabalená brambora s hráškem

>

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]