Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Já v ochutnávání toho co vařím, či peču, problém nevidím. Přijde mi to tak v pořádku. Pokud je u Vás problém v tom, že neustále při vaření musíte něco strkat do pusy a vadí Vám to protože pak máte pocit, že neustále něco jíte, zkuste si vzít žvýkačku a přežvykovat. Pak Vás to nebude třeba tolik lákat. Je to zlozvyk, ale jsou i horší..
Ahoj.
Ochutnávat a ujídat je rozdíl.
Každá správná kuchařka, když vaří, tak svůj pokrm ochutná, aby věděla, co tomu chybí.
Pokud ochutnáváte tak, že se tím zároveň najíte, tak potom byste měla být najezená
Znám desítky daleko horších zlozvyků, z tohoto se nestřílí.
Ochutnávala bych jenom 1 - 2 x, ke konci vaření, abych se ujistila, zda je pokrm dost slaný, kořeněný. Důležité je potom nevracet ocucanou lžíci zpátky do hrnce se vším jídlem. Z hlediska hygienického i estetického.
Těsto bych syrové neochutnávala, zeleninu a ovoce taky ne. Proč ujídat třeba jablko, když vím, jak chutná? A ochutnávat není třeba.
Známá paní ochutnávala syrové těsto na sekanou, zdali je dost slané. Nějak se zamyslela a skoro všechno snědla. Naštěstí se včas vzpamatovala a tak manželovi zachránila k obědu kousek, z kterého dala dohromady s bídou 2 karbanátky. Ona byla po obědě. Jaga.
Určitě je to lepší než jak to mám já. Já uvařím a ochutnávám až když je hotovo. Někdy se stane, že musím jooo hodně dochucovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.