Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochutnavani pri vareni

Od: minala odpovědí: 8 změna:
Dobry den, mam takovy zlozvyk, ze pri vareni a peceni neustale ochutnavam, ikdyz to neni nutne. Kdyz krajim zeleninu, ovoce, micham testo-neustale ujidam... Jak se toho zbavit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Dobrý den. Já v ochutnávání toho co vařím, či peču, problém nevidím. Přijde mi to tak v pořádku. Pokud je u Vás problém v tom, že neustále při vaření musíte něco strkat do pusy a vadí Vám to protože pak máte pocit, že neustále něco jíte, zkuste si vzít žvýkačku a přežvykovat. Pak Vás to nebude třeba tolik lákat. Je to zlozvyk, ale jsou i horší..

hodnocení

5x

Já bych řekl, že je to správné. Kuchař má vědět co vaří.

hodnocení

4x

Ahoj.
Ochutnávat a ujídat je rozdíl.
Každá správná kuchařka, když vaří, tak svůj pokrm ochutná, aby věděla, co tomu chybí.
Pokud ochutnáváte tak, že se tím zároveň najíte, tak potom byste měla být najezená :-D
Znám desítky daleko horších zlozvyků, z tohoto se nestřílí.

minala
hodnocení

Rekla bych, ze je to spis ujidani...

hodnocení

3x

Ochutnávala bych jenom 1 - 2 x, ke konci vaření, abych se ujistila, zda je pokrm dost slaný, kořeněný. Důležité je potom nevracet ocucanou lžíci zpátky do hrnce se vším jídlem. Z hlediska hygienického i estetického.

Těsto bych syrové neochutnávala, zeleninu a ovoce taky ne. Proč ujídat třeba jablko, když vím, jak chutná? A ochutnávat není třeba.

Známá paní ochutnávala syrové těsto na sekanou, zdali je dost slané. Nějak se zamyslela a skoro všechno snědla. Naštěstí se včas vzpamatovala a tak manželovi zachránila k obědu kousek, z kterého dala dohromady s bídou 2 karbanátky. *smich* Ona byla po obědě. Jaga.

kami123
hodnocení

1x

Taky to tak, dělám a zbavit se toho nehodlám.

člověk pak má lepší přehled, jak se jídlo časem rozvíjí...

Zkus třeba táhnout kuřecí vývar a ochutnáváním zjistíš, že délkou se z něj ztrácejí některé vůně.

joudic*
hodnocení

1x

varim velmi obstojne a ochutnavam a ochucuji porad, dokud nejsem spokojen, ale vodu, tuzsi veci jen oliznu, ujidani je jiny pribeh... jak uz nekdo psal, tak zvykacka.. pripadne se najezte predem

hodnocení

0x

Určitě je to lepší než jak to mám já. Já uvařím a ochutnávám až když je hotovo. Někdy se stane, že musím jooo hodně dochucovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]