Dobrý den, mám několik let nafouklé břicho. Není den kdy bych ho měla ploché a to tlustá nejsem. Byla jsem s tím u doktorky, všechny testy (krevní, stolice apod.) dopadly dobře. Vycházela mi jen mírná anémie. Žádná alergie ani intolerance nevyšla. Nevím co s tím mám dělat, je možné, že to mám z psychiky, ale brání mi to v normálním fungování už takovou dobu.
Je možné, že máte ochablá záda. Svaly jsou uvolněné, proto je břicho nafouklé. Zaměřte se na cvičení a posilování zad, jsem si jista, že tam je ten zakopaný pes
Zkuste zajit na gastroenterologii. Udělali by asi kolonoskopii. Jestli máte nějakou nezjistenou alergii, na tkání střeva může být vidět podráždění. Jíte nenadymavou stravu? Neperlivou vodu, džusy bez bublinek? Základní testy na celiakii, laktózu, mléčné bílkoviny máte?
Na gynekologii jste byla? Nafoukle břicho může být od cyst na vajecnicich. Vzduch ve střevech není od psychiky. doplněno 29.08.21 11:39: Uzivate nějaké léky? Antikoncepci? Také může způsobit nadýmání.
Znám člověka, kterého nafouklé břicho trápí už asi 15 let. Podstoupil všechna možná vyšetření, nenašli žádnou příčinu. Nepomáhají ani žádné léky proti nadýmání. Skoro pořád je mu zle, jako by se přežral a nešlo to ven. Velký problém má i s oblečením. Chudák...
doplněno 29.08.21 13:43:
Ukázal jsem dotyčnému zdejší "rady" a začal se tak smát, že na své břicho snad i na chvíli zapomněl Vůbec nevíte, o čem mluvíte. To co radíte jsou samozřejmosti, kterými každý začíná. A všechno je to k ničemu.
doplněno 29.08.21 13:45:
Je to prostě funkční porucha. Bez medicínské příčiny. Neřešitelná. Dotyčný ze zoufalosti zkoušel všechno, i léčitele, homeopatika...
Možní příčiny nafouklého břicha: stefajir.cz/... Přijde-li pacient s podobnými obtížemi, je jako vždy důležitá anamnéza – přesný charakter obtíží, přítomnost bolestí břicha a dalších příznaků, informace o předchozích nemocech, břišních operacích a o užívaných lécích. Základem je fyzikální vyšetření břicha poslechem (fonendoskopem – zda jsou přítomné pohyby střev) a pohmatem (vyloučení bolestivost, nebo určení místa bolesti), u podobných stavů se vždy provádí vyšetření konečníku prstem (vyloučení přítomnosti krve ve stolici). Ze zobrazovacích metod je nejběžnější rentgen břicha, ultrazvuk břicha a samozřejmě CT vyšetření. Další vyšetřovací postup (je-li nutný) pak většinou závisí a výsledcích předchozích vyšetření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.