Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký losos na sushi?

Od: makyf odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Jaký losos je vhodný na sushi? Můžu použít zavakuovaného z obchodu nebo ten musí projít tepelnou úpravou, takže se na sushi nehodí?
Máte zkušenost?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Používám lososa čerstvého a syrového.

makyf
hodnocení

Taky bych chtěl, ale kde ho vzít? Odpověď na moji otázku to není.

Nemysel jsem čerstvého, právě vyloveného z moře, ale tepelně nezpracovaného. Lídl, Kaufland, Globus.

makyf
hodnocení

Ok, to jsem právě myslel, zda jde použít obyčejný losos z obchodu bez rizika. Díky

lee*
hodnocení

1x
Já ryby kupuji jen v Makru. Dnes má možnost kartičky spousta lidí. Jen tam mi přijdou čerstvé a správně uchovávané. Když občas vidím ty olezlé kousky ryb přikryté fólií co jsou v prodeji X dní... Děkuji pěkně. Natož za syrova

kami123
hodnocení

0x

Ryby a potvory vždy co nejčerstvější. Nesmí páchnout rybinou. Maso by nemělo být poddajné, jak měká plastelína. To co se nehodí na suši, se nehodí ani k jiné konzumaci.

Předpokládejme tedy, že losos z obchodu je ok.

Pokud jsi z většího města, zkus mrknout na prodejce čerstvých ryb.

natyporadkyne

dobrý de lososa mužete sehnat čerstvého v makru v ustí a i jinde,stačí se kouknout na google tak vám makra vjedou predem děkuji za dotaz.

tabletka*
hodnocení

0x

Na sushi nekupuji lososa z běžných obchodů, ale ze specializovaných rybáren kvůli tomu, že by to neměl být losos z rybí farmy. Takže se ptávám po původu, který musí povinně obchody evidovat. V Makru to bývá lehce k sehnání, stejně tak v Globusu u pultu s rybami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]