Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej věcí přes bazar, zkušenosti

Od: olana odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer, mám na vás takový dotaz a prosím vás o vaše zkušenosti s prodejem věcí po vašich ratolestech. Sešlo se mi více věcí třeba 2x nebo co prostě už nepotřebuji, posílám dále. Určitě jste už párkrát něco přes bazar prodali. Ale co mě teď vytáčí ze židle! Prodávám autosedačku už přes měsíc a půl a už to snad ani prodávat nechci. Popíši detailněji:
1. Zájemce: paní, nadšená, že si sedačku vezme, že si přijede, že to má 70 kilometrů, ale udělá si výlet. Ok. Tak se domluváme týden (hovorově) přes e-mail (nedávám telefonní číslo, bylo mi skrz bazar zneužito, nechci znovu měnit). Po týdnu jsem byla obviněna, že jsem podvodnice, znemožňuji paní, aby si sedačku prohlédla, nezná moje jméno, přes to, že jsem se podepsala. Nechci jí říct, kde bydlíme a inzerát je pochybný, protože jak jistě některé víte, když na nejmenovaném bazaru zadáte i smyšlené číslo, a někdo jiný ho tam uloží také, jsou inzeráty pod tím samým číslem, jako by to byl jeden inzerce. To, že už je to jiné město a na druhém konci Republiky, to je jedno. Její mail plný obviňování a kdo ví čeho, co mi tam napsala, mě dosti znechutil. Napsala jsem jí y ze mě to urazilo a nadále nemám zájem s ní nic řešit.
2. Zájemce: Dobrý den, mám zájem. Ok. Do toho se mi v ten den ozval další zájemce (tedy třetí). Píšu že mám teda ještě nějakého zájemce a jestli si přijede. Odpověď: Dobrý den, ne.
3. Zájemce Má zájem. Ale pár minut po 2. zájemci mi napsal, že jí nechce. To už mám pocit, že si ze mě paní číslo 1 dělá legraci a zkouší, jestli ji ještě mám nebo jsem jen paranoidní už z toho.
4. Zájemce: opět to samé. Má zájem a večer už to nechce. Gramatický chyby tu nebudu rozebírat, to bylo otřesný.
Máte taky takový zkušenosti s prodejem? Sedačce nic není, není před koncem životností, je z nekuřáckého auta, čistá, vše funguje, za půlku z původní ceny, kvalitní značka. A to už jsem slevila. Když jsem ji dala za míň, rovnou ní přišel mail: levný, takže bouraný. I jsem tam psala, že není bouraná. Je takový problém prodat autosedačku? Stála skoro 6000.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

6x
Nevděk světem vládne.
Prodávám přes bazoš dobře 20 let. Asi 4 stará ojetá auta a zbytky elektroniky, PC, dokonce i okno nebo WC.
Většina věcí byla za odvoz nebo láhev vína. Někteří věděli, že se jim to vyplatí. Nadšení ještě děkovali po příjezdu domů. Jiní chtěli věc zdarma přivézt až 100 km nebo nekonečné dotazy na stav, slevu...
Je to o mentalitě.
Teď prodávám auto, plně funkční, s TK. Za 30 tisíc je jasné, že není nové. První zájemce mi psal ihned o slevu, aniž by cokoliv viděl, zkusil, projel se.
Tak jsem ho odkázal do AAA.

alena1
hodnocení

5x

Také mám podobné zkušenosti s prodejem věcí přes internetový bazar. Problém je v tom, že na takové bazary chodí socny hledat levné věci a podle toho to také vypadá.

olinl
hodnocení

3x

Doporučím inzerovat v okresní, případně krajské inzerci. Málokdo pojede přes půl republiky pro nějakou drobnost, muselo by to mít hodnotu. Jsou otevřené i bazary, ale s cenou je potřeba jít hodně dolů. Každé zboží má svého kupce, někdy je ale potřeba slevit.

hodnocení

3x

Dát si inzeráty na nástěnky v obchodních centrech. Je to možné takřka všude. Prodáte snáz, protože je to blízko. Na Bazoši jsou inzeráty z celé republiky a málokdo si pro to pojede .

Sedačku do auta bych taky prodala. Ještě mě napadlo zkusit Mimibazar. Ale dětské oblečení jsem vždycky rozdala po známých, co bylo ještě pěkné. Horší jsem vyhodila. Protože mi připadá trapné, když někdo dokáže nabízet dětská zapraná a vytahaná trička po 50 Kč/kus. Na to musí mít člověk opravdu žaludek. Jaga.

Před lety jsem prodala hluboký kočárek paní ze sousední vesnice pro její 3. dítě. Přišla sama, prý ví, že jsme měli pěkný. Sedačku /kočárek/ jsem zdarma dala kamarádce. Čekala neplánovaně 3. dítě a všeho se po těch prvních dvou už zbavili. Tak byla ráda.

Někteří lidé jsou ovšem práskaní. Nabízela jsem ZDARMA funkční kuchyňskou váhu TESCOMA. Dostala jsem totiž k Vánocům jinou. Zájemce se ozval, byl asi 20 km od nás, ale trval na tom, že mu ji musím přivézt. Věc zadarmo a ještě dát až pod nos! Tůůůdle.

hodnocení

3x

Zdravím,

je to jako všude, lidé jsou různí. Inzeruji taky na internetových bazarech spoustu let a dle zkušeností jsem udělal také určitá opatření. Důležité je nenechat se odradit a mít trpělivost. Mám zkušenost, že do tří let se prodá všechno, opravdu každá věc má svého kupce, i za cenu, kterou si nastavíte vy. Co se týče zájemců, mám zkušenost, že pokud má někdo seriozní zájem, dohodne se ihned a ihned zaplatí, není problém.

Telefonní číslo nikde taky nemám, pouze mail. Pouze v případě, že je vidět, že píše nějaký důchodce, co neumí s pc, dám číslo v interní komunikaci, ale jinak ne. Zrušil jsem posílání na dobírku, výsledek je, že se zásilky válí na poště měsíc a pak to stejně přijde zpátky a jen člověk tratí poštovné. Zrušil jsem i osobní odběry, celé dny čekám doma, nikdo si nepřijede, pak mi ani nezvedají telefon nebo to chtějí rezervovat měsíc, až budou mít cestu a pak si stejně nikdo nepřijede, takže časově je to dražší, než když to zabalím a dám hned na poštu. Pokud osobní odběr, tak platba předem, pak až inzerát stáhnu. Jinak adresu taky už nesděluji. Vyberu neutrální místo ve městě, kde se se zájemcem sejdu. Přijde mi, že hodně lidí chce adresu a pak se stejně neozvou, tak už taky nesděluji, ještě by mě někdo vykradl. Prodávám drobnosti, tak není problém předat někde na neutrální půdě. Naprostou většinu stejně posílám.

S posíláním problém nemám, sám sháním spoustu věcí, které u nás neseženu, tak jsem rád, když mi je prodejce je ochoten zaslat, takže tím "splácím dluh" zase těm, kteří shání věci, co mám já. Poštovné nastavím tak, aby mi tam zbyla rezerva i na balné a čas, který tím strávím, jak říkám, pokud má někdo seriozní zájem, nemá problém zaplatit, je rád, když se mu to pošle a zároveň chápe, že vše něco stojí a že nejsem charita.

hodnocení

3x
Je třeba chovat se naprosto racionálně. Vážnému zájemci máte číslo poskytnout, zneužitelnost je takto prakticky nulová. Emailová týdenní přestřelka většinu lidí jen odradí. Najdu inzerát, napíšu prodávajícímu o telefonní kontakt, pokud je zboží stále na prodej, zavolám, domluvím převzetí. Vlastní prodej zásadně typu kdo první přijde, bere. Chceš věc odložit, páč teď nemůžeš? Pošli peníze či zálohu na účet. Pošta? Peníze nebo poštovné předem. Pokud někdo potřebuje věc za 500 odložit čtrnáct dnů do výplaty, musí počítat s vyfouknutím někým jiným. Pokud někomu jinému prodám, dám mu samozřejmě hned vědět. Je běžné, že někomu čekáte a on se ani neuráčí napsat, že už nemá zájem. Při tom přijdete o další dva zájemce. Jinak hadry po děckách se prodávají nejhůř. Když nabídnete oblečení ve stavu nového, některé kousky i nenošené za dvacku, nikdo to nechce, popř to chce ještě vozit kdoví kam. Nabídnete to samé zdarma a ještě měsíc vás budou nahánět spousty zájemců. Žena teď dala obrovskký pytel oblečení sousedům zdarma. Nabídl jsem na fb ledničku zcela funkční, zachovalou zdarma a dojdou odpovědi typu "Kam mám přijet","Telefon" - ani se neuráčí pozdravit apod. Asi dvacítku hnědočechů pracujících dle profilu u Loui Vuitton, jsem rovnou vyřadil, když mají tak lukrativní zaměstnání :) Na bazoši nebo fb jsem prodal i koupil spoustu věcí, ideální je ale osobní převzetí vylučující nějaké následné dohady.

au1
hodnocení

2x
to je normalni. prodaval jsem starej telefon za 200,typek ze si prijede ale chce 50kc slevu na benzin ze jede z mista vzdalenyho asi 3km odeme. prodaval jsem auto, opraveny po bouracce, za 14 tisic.typek z druhyho konce republiky. ze si prijede, odveze si to, nekde u sebe ve meste to hodi na zvedak do servisu, a kdyz se mu nebude libit jak je to opraveny, tak mi auto priveze zpet a bude chtit vratit penize. nejhorsi je davat neco za odvoz, stary madrace na postel jeste pouzitelny, no nechteli abych jim je jeste dovezl? :) jo, prodavat pouzity veci je o nervy, kolikrat je lepsi to hodit do popelnice.

witch*
hodnocení

0x
Proto já nic neinzeruji. Vezměte si, jen oblečení po dětech. Vsechno vyperete, roztřídíte holka x kluk. Pak to rozdělíte dle velikostí. 100x fotit. Ozve se Vám zájemce. "A mohla byste mi prosím, vyfotit ještě tohle?" Ok, po 5. přídavné fotce již kvetete. Přišla si pro věcičky paní z mého místa bydliště, a za 500,- si odnesla plnou Kaufland tašku věcí na děti. Jen si to prošla, líbilo se jí to, tak jsem ji ještě nabídla kávu, zakouřili jsme si v pergole, popovídali a s úsměvem na tváři odešla. Potěšilo mě, že můžou věci někomu udělat takovou radost, zvlášť, když jsem za to skoro nic nechtěla. Zbyla mi tu asi jen vestička jednou nošená za kterou jsem chtěla 200,- ale to mě nemrzelo.
Dnes, když třídím věci, tak je vyperu, naskládám do tašky a jedu ke kontejneru na oblečení. Dělám vlastně medvědí službu těm, kteří nemají a budou za to rádi. Odtud odcházím zase já s úsměvem. Protože jsem udělala dobrej skutek a vím, že to někomu ještě může udělat radost.
Další věci jako nádobí třeba. Bydlíme u zahrádkářské kolonie. Vytáhnu to ven na chodník a napíšu "Zdarma za odvoz" a zahrádkáři si to klidně nánosí do svých chatiček, ve kterých jsou celé léto, někdo v důchodu i v zimě.

Abyste se nespletla. Slyšel jsem, že v době kovidové končil obsah dobročinných kontejnerů ve spalovně

jericho
hodnocení

0x

Taky prodávám občas přes net věci co už nepotřebuji. Někdy mě fascinuje, že napíšou i lidi z druhého konce republiky, ale pokud lze a zaplatí poštovné a celou částku předem klidně pošlu. Jindy zase věc zadarmo a dostal jsem aspoň čokošku. Ale je opravdu spousta kret-nů, ale bohužel co s tím. Proto nikdy nerezervuji kdo přijde dřív je to jeho.

joudic*
hodnocení

0x
jinak vy jste taky extra prodejce.. bez telefonu bych vase inzeraty stejne ignoroval, jaky prodejce, takovy kupec. Normalni clovek zavola a odpoledne ten samy den to mate pryc, vy si ale chcete psat dopisy, tak vam musto nakupu pisou dopisy

prik
hodnocení

0x

Jednou mně něco na Bazaru zaujalo. Jistě mohl jsem koupit. Prodejce prodával stovky položek od špendlíku po lokomotivu. Jen toho zlata. Vše vyfocené na těch sametových platech jak to Klenoty vystavují ve výloze. Neměl jsem to daleko a tak jsem napsal, že přijedu. Už se neozval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]