Nejste přihlášen/a.
Den dobry, prišiuv sem z rudziny mierjušeho subetnickeho dila rusinkeho, rajona v zapadnej ukrainske, no chčiv sem sa vypytač, ak v českej zrobič najlepiej voněšce meso, to značija z miesnych a tako korjenin a skladnich.
Diky.
Můžete použít kmín celý nebo drcený, mletou červenou papriku, pepř, česnek, oregano, bylinkovou sůl, i zakoupené už hotové namíchané koření, grilovací koření, cibule.
Různé druhy omáček, rajská, svíčková, koprová...,guláše. Pečená masa drůbeží, vepřové se zelím,knedlíkem. Dušená masa se zeleninou. Různé úpravy mletého masa.Grilování masa, zeleniny. Oblíbené jsou těstoviny, též různé úpravy, Bramborové kaše , zapečené brambory, noky, knedlíky. Zelenina, dušená, zapečená, smažená, rýžová rizota. Palačinky na slano, na sladko. Ovocné knedlíky. Stovky receptů na sladké moučníky.
Ano dá se koupit uzené hotové. Lépe (pokud máte udírnu) koupit obyčejné maso - naložit (sůl, česnek, koření dle chuti) a nechat uležet i několik týdnů (podle druhu masa). Pak udit - dřevo nejlépe buk, dub, třešeň, švestka.
Udírna se dá také koupit, nebo si postavit - ceskykutil.cz/...
(lze i jednoduchou - např. bydlimekvalitne.cz/...)
Něco o nakládání: udirny.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.