Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkyslé mléko

Od: eliska21 odpovědí: 4 změna:
Zdravím, včera jsem chystala oběd. Brambory, maso, smetana, koření, sýr a vše se zapece v troubě. Chtěla jsem to trošku naředit mlékem, ale jak jsem to dnes pekla, cítila jsem hodně sýrové aroma. Poté co jsem snědla malou porci mi to nedalo a přičichla jsem k mléku, co jsem včera do omáčky nalila. Samozřejmě nakyslé. Do celého plechu jsem nalila asi malou sklenici. Jak je to s nakyslým mlékem během vaření? Máme čekat nějaké střevní potíže s manželem? Nakyslé mléko nemělo ani hrudky, když jsem ho vylévala, ale neodvážila jsem se ochutnat. Děkuji za názory. Eliška

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A to mléko bylo to trvanlivé v krabici, nebo čerstvé? V tom je totiž obrovský rozdíl. Když "zkysne" mléko, které prošlo UHT ohřevem, je hnusné a nepoživatelné.

jabraka*
hodnocení

1x

Už od malička mám rád "kyšku" kyselé mléko,volně kysnuté.Dobrá kyška se koupí i v obchodech.Ovšem nelze používat mlého z krabic,kde je mléko pasterizované.Tam obvykle zapracují bakterie,obsažené všude ve vzduchu.Tam je takové mléko nebezpečné.Já jsem ještě nedávno zkusil toto mléko zkvasit přídavkem 10% "kyšky" nechal na teplém místě a druhý den konzumoval.Bez problémů.

JABRAKA

kami123
hodnocení

1x

nic špatného

Příště nevylévat, počkat až se oddělí syrovátka. Tu pak ochutnějte, pro někoho je to zdravý lahodný nápoj.

Zároveň se takto vyrábí i tvaroh.

Vyhodit jen, pokud to má nějakou pachuť.

hm*
hodnocení

0x

Nakyslé ani kyselé mléko není nijak zdravotně závadné. Běžně se třeba používá na salát (myslím ten zelený listový), jen v hospodách místo něj dávají jenom trošku octové vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]