Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Stékaný dort

Od: mulina odpovědí: 3 změna:
Dobry den, chtela bych zkusit upect tento stekany dort. Doma moc maslove kremy nemusime, takze bych radsi udelala jiny. Korpusy bych potrela dzemem a k tomu bych dovnitr chtela udelat tvarohovy krem-tvaroh,cukr,trocha mascarpone a na potreni dortu pevnejsi z mascarpone a slehacky. Myslite, ze by to slo nebo je opravdu lepsi ten maslovy jako uvadi skoro ve vsech receptech? Mate vy nejaky dobry recept na krem?
A druha otazka- Nezacne mi krem tect, pokud ho poliji rozpustenou cokoladou?

Stékaný dort

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar boba

Já když dělám dort s krémem z mascarpone, tak do něj zašlehám rozpuštěnou bílou čokoládu, tím se zpevní. Nebo můžete použít želatinu, nebo agar. Čokoládová poleva určitě krém nerozpustí, ale musíte počkat, až zchladne a zárověň zůstane tekutá:)

 

witch*
hodnocení

0x
Šlehačku na obvod určitě ne. Tu si dejte dovnitř. Jinak my taky nemáme rádi máslové krémy a bráchovi jsem nedávno dělala čokoládovou ganache a karamelovej krém (do dvou tvarohů 7 lžic rumu a po lžících zašlehat celé karamelové Salko, a vmíchat ! NEŠLEHAT! 2 zakysané smetany - může být i bez, ale mně to tak vyšlo tip top. Mimochodem krém jsem si vymyslela sama a je hrozně žravej. Víc však bez té zakysačky - děti mi dělají ochutnávače)
Čokoládová ganache šlehaná mi držela po obvodu krásně, ale já dávám dort do lednice na max. chlazení do druhého dne, tak se pak nebojím polévat horkou čokoládovou polevou.

 

hodnocení

0x
avatar denny276
Nedělejte si s tím moc starosti. Dort udělejte tak,jak ho máte rádi. Pokud bude kvalitně vychlazený,tak čokoládu krém přežije. Dělala jsem různé krémy a nikdy se mi neroztekl. Nejčastěji dělam z mascarpone a přimíchám šlehačku 33%. Vždy v pohodě. Že začátku jsem zkoušela dělat i máslové krémy na potření,ale fakt nevidím rozdíl pokud nepoužiji máslový,ale třeba ten z mascarpone. Jak je.uvedeno výše- pokud by byla obava že krém bude řidší a "neudrží se" ,primíchejte želatinu. Můžete zkusit příště i : 1x velký jogurt nejlépe Holandia, 2x mascarpone, 1x Creme Ole pudink za studena- dle chuti,já mám nejradši kokos, moučkový cukr, a popřípadě použít ochucovací gel.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]