Nejste přihlášen/a.
Hodně záleží na konzistenci džemu a vlhkosti a struktuře koláče.
Vyzkoušj sama, co je nejlepší.
1) koláč rozřízni napůl
2) jednu půlku natři džemem
3) půlku od každé půlky dej do lednice, zbytek přikri
Pak uvidíš.
Podle mne je nejlepší namazat nyní a nechat venku přikryté.
Jelikož mám rád trochu okoralý, tak možno pak nechat pár hodin odkrytý.
Marmeláda se určitě nezkazí, vždyť je to už hotový výrobek, který prošel tepelnou úpravou a je sterilizovaný. Když otevřete skleničku s marmeládou, tak ji přece také nesníte ihned celou a klidně zase zavřete a dáte do lednice, nebo někam do spíže a nic se neděje. Takže klidně koláč namažte tím džemem, nic se nestane. Myslím si že právě naopak, protože se džem vpije do korpusu. Ale pokud je to piškotové těsto, a upečené je v dortové formě, tak to asi nebude koláč, ale nějaký dort, promazaný marmeládou, nebo džemem. Koláče jsou většinou na plech a dělají se samozřejmě i s marmeládou, nebo džemem. Třeba "mřížkový" koláč. Nebo jsou jiné druhy koláčů. Ale dneska jsou na i nternetu všelijaké recepty, a všelijak pojmenované.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.