Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak udělat křupavé kvašáky?

Od: kuek98 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
máte recept na křupavé kvašáky? Nedaří se mi docílit té konzistence, že na povrchu je křupavý. Jak se to dělá?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar clayman

Při nakládání kvašáků přijdete několik listů, které obsahují taniny. Např. listy vinné révy, rybízu, křenu nebo třešní. Pak docílíte křupavosti. Dejte jich raději více než méně cca 15 listů na jednu láhev 4L.

Tanin zablokuje štěpení slupky a proto zůstane křupavá.

Claymane, děkuji za vysvětlení. Nikdy jsem to nevěděla a zapomněla jsem se tady zeptat. Listy révy, aniž bych věděla, vždycky dávám, ale jen 4 na láhev. Kvašky křupavé nikdy nemám. A ani s tím nepočítám. Kvaškama se má člověk najíst, napít i umýt, jak pravil stréc ze Slovácka, které sa nesúdí.*smich2* Táta dával místo révy, listí višňové.

 

mate59
hodnocení

0x

Já dávám i kousek křenu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]