Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte recept na křupavé kvašáky? Nedaří se mi docílit té konzistence, že na povrchu je křupavý. Jak se to dělá?
Při nakládání kvašáků přijdete několik listů, které obsahují taniny. Např. listy vinné révy, rybízu, křenu nebo třešní. Pak docílíte křupavosti. Dejte jich raději více než méně cca 15 listů na jednu láhev 4L.
Tanin zablokuje štěpení slupky a proto zůstane křupavá.
Claymane, děkuji za vysvětlení. Nikdy jsem to nevěděla a zapomněla jsem se tady zeptat. Listy révy, aniž bych věděla, vždycky dávám, ale jen 4 na láhev. Kvašky křupavé nikdy nemám. A ani s tím nepočítám. Kvaškama se má člověk najíst, napít i umýt, jak pravil stréc ze Slovácka, které sa nesúdí. Táta dával místo révy, listí višňové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.