Dobrý den. Hodí se do mletých mas (vyzkoušela jsem na čebabčiči) grilovaných pokrmů (vyzkoušela jsem na zelenině, ale můžete použít i na maso), kebab, nebo i do některých polévek a pomazánek (to jsem nezkoušela osobně). Ono hodně záleží jak Vás to osloví. Na mě je to například hodně "navoněné". Zkusila jsem a nemusím ho nadále používat v kuchyni. Asi tak..
Je to moje nejoblíbenější koření. Používám do sekané a karbanátků, do zapékané zeleniny, do jednoho netradičního bramborového salátu. A někdy i na chleba s máslem... . Je to koření balkánské. Tedy i třeba do čevapčiči (kebabčata), pokud to doma děláte.
Kdysi jsme si ho nechali přivézt z Bulharska. V kombinaci s kimionem se používá na mleté maso resp karbanátky. Ale neprehanet množství koření. Může být až protivné.
Tohle koření je pro mne poněkud nebezpečné. Z tržnice pytlíček do mletého a těšení se na exotiku. Náležitě mne po zhotovení pokrmu prohnalo. Čubrica už nikdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.