Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je ančovička?

Od: overa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
co je ančovička? A kde ji v obchodě hledat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aladar2
hodnocení

11x

Ančovička (anglicky anchovy) je sardel. V češtině se pokud vím výraz ančovička nepoužívá jako jméno živočišného rodu, ale pro slané filety ze sardelí. Jsou to malé rybí plátky a jsou obvykle dost nasolené.

inspa*
hodnocení

6x

To jsou malé rybky. Někdy je prodávají pod názvem "grundle".

nakup.itesco.cz/...

Což ale není správně - grundle je sladkovodní mřenka, zatímco ančovička mořská sardel.

can
hodnocení

2x

Zdravím,

ančovička je ryba.

hodnocení

2x
Sardel obecná je významná hospodářská ryba. V kuchyni je známá jako delikatesa pod názvem ančovičky. Používají se v rostlinném oleji ve formě filetů či oček s kapary. V obchodní síti jsou nejčastěji prodávány pod názvem sardelová očka. cs.wikipedia.org/...

honzin*
hodnocení

0x

No já nevím, zda by Vám nebylo lépe, kdyby to zůstalo, jak to je ;) Ančovičky jsou něco jako olivy. Jak se k tomu projíte a zachutná Vám to, tak tomu zcela propadnete, leze to do peněz a je to jako droga. *smich* A v obojím je dost soli. Což droga je.

hodnocení

0x
V Bille je ted vakci konzerva bud ve vlastni stave nebo plněná kapary za 25 Kc

hodnocení

0x
Asi znáte sardelovou pastu. I to je ančovička. Někdo to miluje ale pro mě je to přesolené a to si klidně kupuju matjesy kde mi slanost nevadí.

ipomilejlovsky
hodnocení

0x

Ančovičky má ve stálé nabídce Lidl v "italském koutku". Já je, včetně oleje používám do špaget, ale není zrovna laciný špás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]