Ančovička (anglicky anchovy) je sardel. V češtině se pokud vím výraz ančovička nepoužívá jako jméno živočišného rodu, ale pro slané filety ze sardelí. Jsou to malé rybí plátky a jsou obvykle dost nasolené.
Sardel obecná je významná hospodářská ryba. V kuchyni je známá jako delikatesa pod názvem ančovičky. Používají se v rostlinném oleji ve formě filetů či oček s kapary. V obchodní síti jsou nejčastěji prodávány pod názvem sardelová očka. cs.wikipedia.org/...
No já nevím, zda by Vám nebylo lépe, kdyby to zůstalo, jak to je Ančovičky jsou něco jako olivy. Jak se k tomu projíte a zachutná Vám to, tak tomu zcela propadnete, leze to do peněz a je to jako droga. A v obojím je dost soli. Což droga je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.