Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NEJ recepty z cukety na slano

Od: rika odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
máte nějaké osvědčený oblíbený recept z cuket na slano?

Bramboráky a smažené jako řízek znám. Bramboráky z cukety mi přijdou zbytečně mokré a smažené verze jsem už přejedená. :) Prosím o vaše další tipy, děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

U nás teď frčí roláda z cukety. Je to na slano a jí se za studena. Velmi jednoduchá a žravá. Na netu je hodně receptů s různými náplněmi. Já dělám tuto: 500 g nastrouhané cukety (když je starší, má míň šťávy a to je lepší. Nebo trochu vymačkat), 2-3 vejce, 150 g hladké mouky, sůl, pepř, možno česnek, petrželka...Koření podle chuti a podle náplně. Množství je na velký plech. Na pečícím papíru péct na 180°cca 25 minut. Po vychladnutí namazat libovolnou náplní, srolovat (nepraská), nakrájet, jíst. Náplň u nás: 1 žervé (Palouček), 1/2 pomazánkové máslo, trochu šlehačky kvůli zlehčení - to je základ pro vyšlehání. Možno přidat hořčici, vejce, šunku, strouhaný sýr, pažitku, pro barvu paprikový lusk... Jak kdo chce. Je fakt dobrá, dělala jsem je i na objednávku pro známé. Doporučuji!

zuch
hodnocení

2x

Zdravím, dávám malý nástřel:

plněná zapečená cuketa

cukeťák (slaný koláč)

cuketa nakrájená na kolečka, omatlaná olejem, malinko koření a jenom narychlo opéct na pánvi (dobré jenom tak samotné, ev. s kouskem pečiva)

cuketa na kolečka, malinko oleje s kořením, na to kolečko rajčete, trošku sýra a zapéct. Opět dobré samotné, nebo s pečivem

hodnocení

1x
m.alza.cz/...
My jsme vybírali z téhle staré knížky. Cuketu s houbami a špagetami, my vaříme kolínka. Je to úplně super recept. V receptu je zajímavá i anglická slanina.
I lečo s cuketou nám chutná.
Já bych knihu sháněla spíše v antikvariátu.
Ještě skvělý CUPERNÍK, teda pečený pernikový řez s cuketou tam je. Ale když došly cukety, použila jsem do těsta místo cukety rozmixované hrušky z kompotu.

guma
hodnocení

1x

Nejlepší recept na cuketu - vynikající pochoutka, který znám.

Cukata velká 40 - 50 cm. Rozříznout na půl.

Vydlabat lžící dužninu - vnitřek ze semeny, ale nevyhazovat i semena jsou zdravá. Kůži nechat.

Jako náplň použít mleté maso asi 400 -500 gramů (používám vepřové), smíchat z rajským protlakem a vajíčkem, přidat česnek, koření pepř, sůl a naplnit vydlabané půlky.

Vydlabanou dužninu i se semeny nakrájet na kousky, vložit do hrnce a přidat 1/2 hrnku vody (může být stejné množství vína, já víno nepoužívám). Přidat kostku masoxu, lžíci sojové omáčky, lžíci hořčice. Dále ještě přimíchat jednu nakrájenou papriku nejlépe červenou, mohou být i rajčata, nakrájený česnek nebo cibuli, Dobře promíchat, případně osolit a okořenit

Nyní cuketu (2 půlky) vložit na větší plech, dát trochu oleje na plech a zalít rozmíchanou dužninou kolem cukety (ne nahoru na cuketu. Pést v troubě asi 40 - 50 minut. Jako příloha brambory.

liska5
hodnocení

1x

Cuketové zelí - je mnohem rychlejší a jemnější, než klasické. Taky jen osolit, osladit, trochu jíškou zahustit a nakonec s citem okyselit octem. Tohle zelí lze zjemnit smetanou. Nebo přidávám cuketu do leča, aby ho bylo víc. Někdy kolečka cukety pokladu pod ryby na pekáči, aby se nepřipálily.

hodnocení

0x

Udělat těsto ze strohané cukety, mrkve, cibule, vajíčka, vloček, eidamu, pepře, provensalského koření a dát zapéct do nízkého plechu.

Klasičtější varianta: místo vloček dát mouku, přidat olej, šunku, sůl.

hodnocení

0x

Nastrouhanou cuketu upravit jako sladké zelí, kolečka cukety trošku posolit, obalit v mouce a v ochuceném těstíčku, cuketu smíchat s mletým masem a udělat jako klasickou sekanou, prostě cokoliv.

hodnocení

0x
Já mám rád tohle
toprecepty.cz/...
Akorát smetany dáváme jen tak symbolicky a přidáváme česnek :)

hodnocení

0x

Já si teď v poslední době hodně často dělám cuketový roládky. Cuketu podelně nastrouhám na velmi jemné pláty. Potřu kečupem, posypu bylinkama, dám plátek šunky, plátek sýra a zaroluju. Skládám těsně vedle sebe do pekačku zakapu olejem a upeču. Dělám různý obměny. Třeba místo šunky paprikáš, místo eidamu nivu apod... Je to mńam.

joudic*
hodnocení

0x
nej je na platky a smazena v testicku nebo trojobalu, zbytek je vetsinou zmokvaly blivajz, ale kazdy ma jine chute

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]