Nejste přihlášen/a.
Sušičku máme podobnou (ovšem nikoliv z Lídlu, průmyslovému zboží z tohoto řetězce z principu nevěřím ) a sušíme v ní kde co. Houby, ovoce, bylinky... Tenké jablečné a hruškové křížaly vydrží stejně dlouho, jako když se suší běžným způsobem (když je nesníte, tak možná i déle
). Byliny v papírovém sáčku totéž, houby vydržely 2 roky (pak je sežrali moli
).
Výhoda je nesrovnatelně kratší doba sušení (ovoce podle druhu 1 - 2 dny (švestkám to asi bude trvat déle), byliny přes noc, čerstvé houby nakrájené na plátky cca 1 den), takže ani měkké houby (třeba "babky") nestačí splesnivět. Nevýhoda je spotřeba elektřiny. Neměřil jsem to, ale nebude to nic závratného.
Pokud využívám více pater, je dobré je zhruba v polovině sušení přeskládat.
cokoliv v sáčku zplesniví - stačí mít trochu vlhkosti
Tchýně suší občas nějakou zeleninu - ovoce už ne, to se sušilo dva dny a nic moc...
Lze používat kdekoli. Je lepší když je to větší pokoj, protože v malém špajzu by z toho bylo brzy vlhko. Každopádně to není úplně nehlučné a v noci v tichém bytu to bude slyšet. Na noc lze vypnut a plata volně rozložit, pokud běžela od rána - je to už zaschlé nebo najít místo, kde to nebude vadit.
Hlučnost je jedním z parametrů, na které je dobré se při výběru sušičky ohlížet.
Jinak tahle z Lidlu momentélně ve slevě se mi líbí, že má regulaci teploty. Kdysi jsem míval ETA také kulatou z motorem dole a naskládanými platy, ovšem bez regulace, výkon minimální a čekal jsem i 20 a více hodin než dosušila. Přitom člověk musí dávat pozor - tyto kulaté sušičky s motorem dole mají ten nešvar, že prohřívají spodní patro více než to horní a je potřeba ta plata přeskládávat během sušení.
Jelikož rád a často suším maso, koupil jsem si dražší hranatou s motorem v zadní stěně a to je jiné kafe, Breezer G21
Jenže tam je cena někde úplně jinde (téměř 5000 Kč) a vyplatí se tak jen pokud se používá často. Pokud sušíte občas, nemá cenově na tu z Lidlu, kterých byste za tu cenu měla 10.
Jinak já jí mám nastálo postavenou v kuchyni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.