Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušička z Lidlu, SILVERCREST SDA 350 A2

Od: radka2 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
nemáte prosím někdo zkušenosti se sušičkou ovoce?
Zaujala mě cenou tato lidl-shop.cz/...
Jestli je to opravdu k něčemu? Pokud natrhám třeba švestky a dala bych je sušit, vydrží pak v papírovém sáčku třeba půl roku a nesplesniví?
Děkuji za zkušenosti se sušením

Sušička z Lidlu, SILVERCREST SDA 350 A2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

4x

Tady máte recenze lidí, co ji koupili: susicky-potravin.heureka./...

hodnocení

3x

Sušičku máme podobnou (ovšem nikoliv z Lídlu, průmyslovému zboží z tohoto řetězce z principu nevěřím :-D) a sušíme v ní kde co. Houby, ovoce, bylinky... Tenké jablečné a hruškové křížaly vydrží stejně dlouho, jako když se suší běžným způsobem (když je nesníte, tak možná i déle;)). Byliny v papírovém sáčku totéž, houby vydržely 2 roky (pak je sežrali moli :().

Výhoda je nesrovnatelně kratší doba sušení (ovoce podle druhu 1 - 2 dny (švestkám to asi bude trvat déle), byliny přes noc, čerstvé houby nakrájené na plátky cca 1 den), takže ani měkké houby (třeba "babky") nestačí splesnivět. Nevýhoda je spotřeba elektřiny. Neměřil jsem to, ale nebude to nic závratného.

Pokud využívám více pater, je dobré je zhruba v polovině sušení přeskládat.

hodnocení

2x
Sušičky fungují, i ty z Lidlu. Konkrétně švestky je potřeba rozpulit a dát slupkou dolů. Připravte se, že plná sušička není hotová za půl dne a je lepší plata občas přeskládat.
Za mě dobrý. Jen to fakt trvá dlouho, což je běžné.
doplněno 04.09.21 07:41: Když sušička sepne žere 250W. Za 24 hodin na 60C spotřebuje 3,5KWh. Sušíme teď asi 7kg velkých švestek. Dřív než za 48 hodin to nebude.
Sušička z Lidlu, SILVERCREST SDA 350 A2 #2

hodnocení

2x
My sušíme také běžně ovoce i zeleninu. Jak již zde bylo popsáno- je nutné patra prohazovat. Když usušíme ovoce,nikdy ho nedáváme do sáčků ale zavíráme do sklenic, popřípadě do dóz. Máme také z Lidlu- ale ještě takový starší typ *smich*

hodnocení

0x

cokoliv v sáčku zplesniví - stačí mít trochu vlhkosti

Tchýně suší občas nějakou zeleninu - ovoce už ne, to se sušilo dva dny a nic moc...

hodnocení

0x

V principu je to fén, který fouká horký vzduch mezi jednotlivými platy, kde leží houby, ovoce, atd...

Máme doma, ale ne lidl. Funguje to a hojně používáme na houby.

hodnocení

0x
Na dosušení hub nebo bylinek snad. Ale ovoce? Jde to, ovšem za elektřinu dáte majlant.
Nedá, v průměru to bude cca 200-300W (pořád netopí, spíná) tj 4-6kWh/den tj 20-30kč/den.
Až začneme sušit můžu jeden cyklus změřit.
radka2
hodnocení

Ta spotřeba za 24hodin by mě opravdu zajímala :)

radka2
hodnocení

Měla bych ještě takovou otázku, zda je možné používat sušičku uvnitř v bytě? Zda z ní nejsou nějaké výpary, hluk atd.
Děkuji

Lze používat kdekoli. Je lepší když je to větší pokoj, protože v malém špajzu by z toho bylo brzy vlhko. Každopádně to není úplně nehlučné a v noci v tichém bytu to bude slyšet. Na noc lze vypnut a plata volně rozložit, pokud běžela od rána - je to už zaschlé nebo najít místo, kde to nebude vadit.

inspa*

Hlučnost je jedním z parametrů, na které je dobré se při výběru sušičky ohlížet.

susicky-potravin.heureka./...

Jinak tahle z Lidlu momentélně ve slevě se mi líbí, že má regulaci teploty. Kdysi jsem míval ETA také kulatou z motorem dole a naskládanými platy, ovšem bez regulace, výkon minimální a čekal jsem i 20 a více hodin než dosušila. Přitom člověk musí dávat pozor - tyto kulaté sušičky s motorem dole mají ten nešvar, že prohřívají spodní patro více než to horní a je potřeba ta plata přeskládávat během sušení.

Jelikož rád a často suším maso, koupil jsem si dražší hranatou s motorem v zadní stěně a to je jiné kafe, Breezer G21

susicky-potravin.heureka./...

Jenže tam je cena někde úplně jinde (téměř 5000 Kč) a vyplatí se tak jen pokud se používá často. Pokud sušíte občas, nemá cenově na tu z Lidlu, kterých byste za tu cenu měla 10.

Jinak já jí mám nastálo postavenou v kuchyni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]