Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakládání okurek na kvašáky, část změkne

Od: olin* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

každý rok zbylé nakládačky použivám " na kvašáky " ale každý rok se opakovaně určité množství nepovede tj. že " vyšeptají " změknou dříve než ostatní dojdou a semena vyhřeznou ven. Návod jsem získal od starší paní z Bzence , dodržuji ho a jen někdy se podaří,že všechny jsou bez popsaného jevu. Mohu prozradit ,že vodu používám nepřevařenou a okurky propichuji vidličkou ale nejsem si jistý zda hodně nebo málo? Kdo ví a chtěl by mi napsat o chybě ,kterou asi dělám tak mu za radu děkuji předem. Celou přípravu s přísadou , která tam patří jsem nenapsal. Ještě jednou děkuji tomu kdo poradí . Olin

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

2x

Můj názor a zkušenosti. Neděláte špatně nic. Je to okurkama a každá má jinou, nazvu to konzistenci. Starší bude jiná než mladá a stačí rozdíl den, dva na záhoně a to nemluvím o přepravě a sklizni ve více dnech a nějaké směsi druhů a dužina je jiná. I ze stejné rostliny a sebrané ve stejnou dobu. Dělám si také různé "rychlovky" do láku a některé jsou měkké a jiné, jakoby se jich nějaké naložení ani netýkalo. Nic jiného v tom prostě nemůže být a podle mne není. Tak to jen moje chlapská amatérská zkušenost.

hodnocení

0x

Včera jsem kvašáky otevřela a máte pravdu, část mi to udělala také a část udělala uvnitř dutinu. Nevím čím to je, ale co šlo, to jsem umyla a pželožila do krabice s novým koprem a novou slanou vodou a šoupla do ledničky.

olin*
hodnocení

" Babkazove " děkuji za odpověď a tan pan rádce co Vám radil s vložením dostatečným množstvím listů by mohlo pomoci - vyzkoušíme , každá rada dobrá , Olin

hodnocení

0x
Propichnout a ukrojit špičky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]