Nejste přihlášen/a.
Co ještě jiného děláte s nadúrodou rajčat a paprik? Tím myslím jídlo - ne čalamády, šťávy a jiné ...
Koupím mleté maso nebo si pomelu sama. Nakrájím hromadu cibule, oloupaných rajčat a paprik. Přidám sůl, pepř a bazalku. Podusím spolu s mletým masem. Dávala jsem do mrazničky porce na tácu, které jsem pak zmražené sesypala do pytlíku. Letos jsem směs nalila do menšího plechu, který se mi vešel do šuplíku mrazničky, a jak to začalo namrzat, prokrájela jsem na kostky (porce) a nechala úplně zmrazit. Zmrzlé jsem rozlámala podél řezů a uložila v pytlíku do mrazničky. Používám na špagety, do gulášové polívky, s fazolemi atd.
Zdravím,
osobně miluju grilovanou zeleninu, grilovaná zelenina by možná šla i naložit. Grilovaná zelenina je výborná samotná, nebo k tomu plátek masa. Sušený rajčata jsou taky výborný. Možná by z rajčat a paprik šla i polívka. Zpracovat jako omáčku na těstoviny a podklad na pizzu, domácí kečup a rajčatový protlak (i když píšete, že čalamády nechcete)... Ev. zkuste část rozdat lidem, co nemají možnost pěstovat si vlastní zeleninu, domácí je domácí
Koule pana nadlesního
Kuličky z mletého hovězího (maso, strouhaný brambor,sůl, pepř) položit na trochu oleje v remosce, zasypat směsí rajčat, paprik a cibule, upéct. Většinou není třeba ani podlít, zelenina pustí vody dost.
"Nezdravý" salát
Rajčata, papriky, okurka a pórek na mrňavé kostičky, promíchat s tatarkou a teprve potom osolit, opepřit a nechat chvíli rozležet. Samotné, s pečivem nebo jako příloha k masu.
Směs podušených paprik a rajčat dávám nejen do leča, ale i pod nejrůznější masa. Třeba pod katův šleh, flamendra, srbské žebírko a další.
Z rajčat dělám salát s cibulí a zakysanou smetanou. Nejlepší je jíst je syrové, když zalévám, vždycky si nějaké utrhnu, pod hadicí opláchnu a sním. Je to dobrota. Jaga.
Nakrájím rajčata, papriky, vejce na tvrdo, kdo chce, tomu i uzeninu, pak trochu majolky, zamíchat a to je vše.
U nás to na nadúrodu nevypadá, začíná pláseň bramborová, protože moc pršelo. Všichni sousedi a známí to mají bohužel také tak. Ty rady mléko, nebo jedlá soda a tím stříkat, to nepomohlo. Máte na to nějaký fígl?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.