Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se konečně zbavit akné?

Od: janspaleny odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
už mám přes rok problém s akné. Jsem kluk a je mi 19 let. Vždy jsem měl problém s pocením a následnou mastnější pletí. Na druhou stranu jsem ale pleť měl vždy vesměs čistou a bez akné. Posledním rokem je tomu ale jinak. Rok a půl zpět jsem začal cvičit, plus roušky a respirátory to určitě nezlepšují. Zkoušel jsem různé krémy, vody z různých diskuzí. Taktéž zinek, omega 3 a ruzné vitamíny. Něco z toho pomohlo a měl jsem pleť zase docela ok, ale poslední dobou je to horší a nepomáhá absolutně nic. Není to vyloženě naštěstí vyloženě cystické akné, ale není to ani žádnej med. Mám spoustu fleků, které nemizí. Zkoušel jsem citron, med, různé masky. Doktorka mi doporučila duac gel. Ten v podstatě vůbec nepomohl. Ani nechci žádná antibiotika.
Nemá někdo nějaký nápad? Co Vám třeba fungovalo? Děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Nevím, proč odmítáš antibiotika, které patří k účinným prostředlům lokální léčky, ale budiž.

Lokální léčba spočívá v péči o komedony, kdy se snažíme zbavit jejich nahromaděného obsahu ale i zabránit jejich další tvorbě. Zde mluvíme o lokálních retinolech. Dále lokální léčiva zahrnují antibakteriální látky, které zbavují povrch pleti škodlivých mikroorganismů. Jsou to buď desinfekční prostředky, nebo lokální antibiotika. U antibiotik je třeba dodržet dobu a frekvenci aplikace, při špatném užívání hrozí, že antibiotika přestanou na bakterie způsobující akné účinkovat.

Lokální doplňky k léčbě jsou volně dostupné a vyrábí je mnoho firem. Většinou jsou na bázi kyseliny salicylové, která pomáhá čistit pleť a odstraňovat odumřelé zrohovatělé buňky z povrchu pokožky. Dále často obsahují zinek, který napomáhá hojení pleti a obnově poškozených tkání. Více zde:

nemoci.vitalion.cz/...

liska5
hodnocení

1x

Není to jen hormonální záležitost. Často mívají akné lidé, kteým škodí ve stravě cukr, bílá mouka, a přemíra mléčných výrobků. To poslední snadno zaviní chudokrevnost, čili nedostatek Fe /železa/. Omezte tyto tři bílé potraviny a Fe si dodejte v přírodní formě v podobě řepné melasy. To je ten černý pendrekový sirup ze Zdravé výživy. 1 lžíce denně se snad dá spolknout v pohodě. Fe v tabletách způsobuje velmi často zažívací potíže / průjem n. zácpa/.

Vynechte též průmyslově vyrobené potraviny a nevhodné kombinace jako moučné jídlo a syrové ovoce...

hodnocení

0x

Zkuste kouknout na řadu Master Herb. Většina uživatelů si ji chválí.

hodnocení

0x

Někdy je méně více;)

Vím, že toto skoro každý odsuzuje, ale já si vystačím s tímto a mně to funguje:

namydlit pořádně ruce a vymydlit obličej. Něco jako chirurg před operací, ovšem nic nedřít. U toho si udělám zárověň lehkou masáž. Poté spoustu teplé vody na osprchování - ta taky masíruje. A poté kvalitní krém z lékárny např.Vichy, La Roche Posay a jsou i další, lékárnice by doporučila.

Naučit se nesahat na obličej! A když už, tak vždy mít čisté ruce, nebo papírové kapesníky.

A když už něco mačkat, tak opravdu jen to "zralé" a velmi zlehka.

Většinou tam kde zmáčnu hodně a blbě, vyrostou z jednoho další dva .

A pak je tu ještě kosmetika, i tam může zajít mužské pohlaví *palec*

hodnocení

0x

Začni chodit na kosmetiku.

Sice to stojí trochu peněz, ale výsledky uvidíš. Tohle není reklama, to je rada. ;)

A opravdu omezit cukr, bílou mouku a brambůrky ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]