Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůžete s řasenkou?

Od: aja1946® odpovědí: 11 změna:
Jsem nezkušený trouba, koupila jsem si voděodolnou. Nemohu to dostat dolů a protože ji nebudu používat a bud ji vyhodim nebo někomu daruju, nehodlám vyhodit další penize za speciální odličovac.
1. Čím to dostat dolů z domácích prostředků
2. Co se stane, když to nechám, bude to mitpro nějaký následek (mam citlivější oci)
Moc děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No to jste tomu dala:-D Udělala jsem to jednou v životě a myslela jsem, že přijdu o svoje krásné řasy. Ta letěla!

" Vzhledem k odolnému složení dává řasám celý proces odlíčení zabrat. K odstranění vrstvy barvy jsou ideální přímo přípravky pro voděodolné líčení a obecně ty na bázi oleje. Produkt nanášejte na tamponek a nejprve ho na zavřené oči jemně přitiskněte. Počkejte pár vteřin a až poté začněte řasenku velmi opatrně stírat. Počítejte s tím, že odlíčení očí vám bude trvat déle než jindy. Spěchat se ale nevyplácí – řasy byste si mohly polámat a o pár přijít."Zdroj: Pro ženy

hodnocení

Jediná odpověď, kterou beru, kadeřnice mi poradila bio kokosový olej, pustilo to, ale pali me oci. Myslím, že odličovace na bázi oleji ku zbytecne dráždí oci. Není nad tu obyčejnou.A jak jsem odpověděla výše, odborníci ty vodeodolne nepovažuji za zdrave.

hodnocení

2x

Když jsem ji měla, na kousek vaty, tamponek, krém a setřít. Jde to dolů mastným, když nechceme kupovat další prostředek.

lucie*
hodnocení

2x

Voděodolná řasenka je to nejlepší, protože vydrží celý den, někdy i dva a člověk se nemusí bát, že bude vypadat jako "panda" při sportu, dešti atd.

Speciální odličovač není třeba - stačí dvousložkový odličovač třeba Nivea (cca 78kč) a vydrží klidně i rok, je hodně účinný, stačí ho trošička. To není žádná speciální péče, prostě kdo se chce líčit, musí se umět i správně odlíčit !;)

... jinak odpověd: postačí i mastnější krém a odličovací tampon, poté pořádně umýt obyčejným mýdlem.

hodnocení

No to byste koukala, co vse jsem vyzkoušela, než to pustilo tím kokosem.
pb®
Děvče vy si zaděláváte... Řasenku dva dny na očích? Použít na pleť mýdlo? Pleť se má čistit ráno a večer, ráno postačí tonikum či pleťová voda, večer odličovač s tukovou složkou i když se nelíčíme, dočistit micelárkou a tonikem či pleťovou
vodou, nebo jen tonikem či pl.vodou. Ale nikdy nejít spát neodlíčená. Dokonce se doporučuje ani nemýt obličej čistou vodou, protože obycejná voda vysušuje a narušuje lipidovou vrstvu.
72mona
@pb - ona si zadělávat nemusí. Pokud má pleť, která to snese, může si gratulovat. Znám pár ženských, které si obličej běžně myjí jen vodou a mýdlem. Pak na to plácnou nějaký univerzální krém typu Nivea nebo i Indulona a pleť mají jak dětskou prdelku. Prostě genetika. M.

Myju se mýdlem a vodou a obličej si mažu indulonou, už nejmíň 30 let. Jsem s tím mimořádně spokojená, pleť mám hezkou a hladkou. Kromě nosoretek a trochu od smíchu kolem očí vrásky nemám, a to mám 62.

Aje bych pordila mikrovláknovou utěrku, kdybych byla dotaz četla včas. Je to neuvěřitelný pomocník, odlíčí všechno, stačí ji navlhčit. A pak jen vyprat v mýdle.

lucie*

Voděodolná řasenka i několik dní , bez odlíčení - za 15let jsem nepoznala, že by škodila *nevi*mě opravdu né, ani nevím jak.

Samozřejmě mýdlo - voda byla odpověď na otázku. Pokud odlíčím oči domácím prostředkem (olejíčkem, krémem...) tak pokud chci dostat tu mastnostu u očí, tak jedině mýdlo.

Jinak se nebráním i občasnému mytí obličeje mýdelm (dětské mýdlo v kostce či jiné jemné) pracovala jsem ve špinavé výrobě, hodně sportuji ...a na tohle je mýdlo prostě top. Kolegyně měla dlouholeté akné potíže a na doporučení kožní lékařky používá jemné mýdlo Dove a problémy ustoupily...nesedí jednomu, sedí druhému. Rozhodně v péči preferuji, že méně je někdy více ;)

pb®
hodnocení

1x

Náhodou, voděodolná je super, akorát se musí odlíčit něčím mastným. To ostatně je dobré pro všechna líčidla. Z domácích surovin bych použila stolní olej, pokud je olivový, pak ten.

hodnocení

No neřekla bych, ze mi by byla nejlepší. Na internetu se dokonce píše,nze se nema používat denne, ale je vyjimecne, protože vysušuje ocni okoli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]