Nejste přihlášen/a.
Jak to vidí chlap:
Je zbytečné podlahu vytírat. Děti ji vytřou při tom plazení.
A ty děti snad nechtějí žít ve sterilním prostředí bez bacilů nečistot a prachu. Dopřej jim normální prostředí.
Pochopím, kdybys umývala podlahu koncentrovaným jarem s troškou vody. Ale při pár kapkách jaru v pělilitrovém kýbli s vodou mi to připadá divné. Ale můžeš po umytí vodou s jarem ještě setřít čistou vodou.
A nebo používej pouze čistou vodu. Setřeš nečistoty a prach. S mastnotou to nehne. Ta tam holt počká do dalšího velkého úklidu.
Jaké lino máte na mysli? Existuje několik druhů a každé se ošetřuje jinak. Když do vody kápnete ocet, nic tím nepokazíte.
Po Jaru podlaha při chůzi mlaská. Nemyslím si, že 0,5dl třeba Sidoluxu do 10l vody, tedy kbelíku, dětem uškodí. Neuškodilo to mi, mým dětem, mým vnukům a ani mým pravnukům. Moje babička vytírala mazlavým mýdlem, říkala tomu šmirzajfe, ale z čeho to bylo, to netuším nebo sodou. A dožila se ona i její dcera, tedy moje maminka, necelých šedesáti let. Já mám 75 i s vytřenoui podlahou Sidoluxem.
Není potřeba se děsit, když si dítě doma lízne podlahy, nebo sní kus omítky a pod. Jako batole jsem bleskurychle pozřela slepičí hovínko s radostným výkřikem "špenát". Mamka lino v kuchyni "pastovala", existovalo pouze tzv. papírové lino. Určitě jsem si někdy také lízla, zatím je mé zdraví v 70ti uspokojivé.
Zarazilo mě, že nějaké chemické propstředky jsou na "přírodní bázi". Jaruško, prosím vás, můžete mi to vysvětlit? Co to přírodní báze je? Kde vyrobce ty přírodní látky získává? Kdo je vypěstuje, sebere, uskladní a do chemícmé továrny, kterou bezespou výrobna čisticích propstředků je. Že to je nkde napsáno? Na reklamě, na vinětě, na popisce? A kdopak to kontroluje, kdo ručí za to, že je to opravdu tak?
Omlouvám se, ale musím npsat něco, co jste nežádala. Ve školce jsem mívala nemocné ty děti, které měly úzkostlivě čistotné maminky. Ty myly a čistily vše, s čím se dětský organismus setkal. Pak došlo k tomu, že imunita nepřítele nepoznala, protože se nestihla vybudovat. Maminky se tohle snažily napravit chemickým přípravky na posílení imunity. A to je hodně špatně. Dítě je pak jako skleníková kytička. První bakterie a první ofouknutí a dítě onemocní. Musíte dovolit, aby se imunita vybudovala tak, že se bude setkávat a patogeny a vytvoří si obranné látky.
Babkozov, chemie je přece všude kolem nás. I voda z horské studánky je samá chemie. Kromě molekuly H2O obsahuje sírany, siřičitany, dusičnany, uhličitany, fluoridy, chloridy... I takový kobří jed či botulotoxin jsou čistě přírodní. Jablečný ocet si udělám doma a schválně mi řekněte, jakou průmyslově vyráběnou chemikálii k tomu budu potřebovat. Žádnou. Jen slupky od jablek, vodu a trochu medu. Všechno čistě přírodní, co v přírodě takto samo vzniklo a já to jen smíchám. A budu mít tedy čistě přírodní jablečný ocet.
pb, nějak nerozumím. Na tohle jsem se ptala tazatelky a vy mě přesvědčujete o tom, co je mi jasné. Jen nechápu, jak se to týká třeba mě nebo většiny lidí z města, kteří kupují jabka z kdoví jaké Tramtárie. Mám si také vyrábět ocet podle vašeho receptu? A umývat s ním ledacos a lít do zanícených uší pejsků a léčit s ním srajdu a pálení žáhy, dezinfikovat já nevím co všechno, jak mi to doporučují lesklé žensé časopisy a mladé hospodyňky na Fejsu. Chápu, že vy ne, ale na jablečný ocet jsem kapku alergická a při jeho názvu se osypu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.