Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přírodní čistič na čistění podlahy z lina

Od: jarkaa odpovědí: 21 změna:
Dobrý den,
kdo máte podlahy z lina, tak je jistě vytíráte.
Co za přísadu by se do vody dala dát aby to bylo přírodní a neškodilo to malým plazícím se dětem po zemi?
Dříve jsem používala vodu s jarem, ale to už bych nechtěla, chtěla bych něco přírodního co neškodí. Děti olizují vše možné na zemi.
Děkuji vám

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Jak to vidí chlap:

Je zbytečné podlahu vytírat. Děti ji vytřou při tom plazení.

A ty děti snad nechtějí žít ve sterilním prostředí bez bacilů nečistot a prachu. Dopřej jim normální prostředí.

Pochopím, kdybys umývala podlahu koncentrovaným jarem s troškou vody. Ale při pár kapkách jaru v pělilitrovém kýbli s vodou mi to připadá divné. Ale můžeš po umytí vodou s jarem ještě setřít čistou vodou.

A nebo používej pouze čistou vodu. Setřeš nečistoty a prach. S mastnotou to nehne. Ta tam holt počká do dalšího velkého úklidu.

hodnocení

1x

Jaké lino máte na mysli? Existuje několik druhů a každé se ošetřuje jinak. Když do vody kápnete ocet, nic tím nepokazíte.

hodnocení

1x

Po Jaru podlaha při chůzi mlaská. Nemyslím si, že 0,5dl třeba Sidoluxu do 10l vody, tedy kbelíku, dětem uškodí. Neuškodilo to mi, mým dětem, mým vnukům a ani mým pravnukům. *mir*Moje babička vytírala mazlavým mýdlem, říkala tomu šmirzajfe, ale z čeho to bylo, to netuším nebo sodou. A dožila se ona i její dcera, tedy moje maminka, necelých šedesáti let. Já mám 75 i s vytřenoui podlahou Sidoluxem.

Není potřeba se děsit, když si dítě doma lízne podlahy, nebo sní kus omítky a pod. Jako batole jsem bleskurychle pozřela slepičí hovínko s radostným výkřikem "špenát". Mamka lino v kuchyni "pastovala", existovalo pouze tzv. papírové lino. Určitě jsem si někdy také lízla, zatím je mé zdraví v 70ti uspokojivé.:-D

pb®
hodnocení

0x
Přece trocha octa do vody. Jako je to pořád chemie že jo, smíchaná H2O s CH3COOH, ale dezinfikuje a neškodí.

A ten ocet pomůže čemu?

pb®

Viz výše. Čistí a dezinfikuje. Rozpouští mastnotu, vodní kámen, pohlcuje pachy, v kyselém prostředí nemají bakterie šanci, je zdravotně nezávadný. Zkuste si sáhnout holou rukou do běžně prodávaného 8% octa, napít se toho a cáknout si to do oka. No a teď to samé udělejte se Savem. To nechcete.

hodnocení

0x

Používám "jar" z mýdlových ořechů.

jarkaa
hodnocení

Dobrý den,
jak tu již bylo psáno, tak na nás všechny útočí reklamy a máme v hlavě na prvním místě při čištění jar a pak další značky čistících prostředků, ale na ten obyčejný přírodní ocet se opravdu zapomíná, i já zapomínám.
Je cenově přijatelný a na přírodní bázi, navíc univerzální na čistění všeho možného.
Všímám si, jak se většině lidí doma hromadí čistící prostředky, každý je podle výrobce na něco jiného, jen hlavně prodávat :)
S tím octem to zní asi nejlépe, určitě to zkusím ;)

Zarazilo mě, že nějaké chemické propstředky jsou na "přírodní bázi". Jaruško, prosím vás, můžete mi to vysvětlit? Co to přírodní báze je? Kde vyrobce ty přírodní látky získává? Kdo je vypěstuje, sebere, uskladní a do chemícmé továrny, kterou bezespou výrobna čisticích propstředků je. *zmateny* Že to je nkde napsáno? Na reklamě, na vinětě, na popisce? A kdopak to kontroluje, kdo ručí za to, že je to opravdu tak?

Omlouvám se, ale musím npsat něco, co jste nežádala. Ve školce jsem mívala nemocné ty děti, které měly úzkostlivě čistotné maminky. Ty myly a čistily vše, s čím se dětský organismus setkal. Pak došlo k tomu, že imunita nepřítele nepoznala, protože se nestihla vybudovat. Maminky se tohle snažily napravit chemickým přípravky na posílení imunity. A to je hodně špatně. Dítě je pak jako skleníková kytička. První bakterie a první ofouknutí a dítě onemocní. Musíte dovolit, aby se imunita vybudovala tak, že se bude setkávat a patogeny a vytvoří si obranné látky.

pb®

Babkozov, chemie je přece všude kolem nás. I voda z horské studánky je samá chemie. Kromě molekuly H2O obsahuje sírany, siřičitany, dusičnany, uhličitany, fluoridy, chloridy... I takový kobří jed či botulotoxin jsou čistě přírodní. Jablečný ocet si udělám doma a schválně mi řekněte, jakou průmyslově vyráběnou chemikálii k tomu budu potřebovat. Žádnou. Jen slupky od jablek, vodu a trochu medu. Všechno čistě přírodní, co v přírodě takto samo vzniklo a já to jen smíchám. A budu mít tedy čistě přírodní jablečný ocet.

pb, nějak nerozumím. Na tohle jsem se ptala tazatelky a vy mě přesvědčujete o tom, co je mi jasné. *nevi*Jen nechápu, jak se to týká třeba mě nebo většiny lidí z města, kteří kupují jabka z kdoví jaké Tramtárie. Mám si také vyrábět ocet podle vašeho receptu? A umývat s ním ledacos a lít do zanícených uší pejsků a léčit s ním srajdu a pálení žáhy, dezinfikovat já nevím co všechno, jak mi to doporučují lesklé žensé časopisy a mladé hospodyňky na Fejsu. Chápu, že vy ne, ale na jablečný ocet jsem kapku alergická a při jeho názvu se osypu.

jarkaa
hodnocení

@Babkazov : Z čeho jsou vyrobeny výrobky na mytí na přírodní bázi vám opravdu říci nemůžu, píší to některé značky, že je to z přírodních výtažků, je potřeba se zeptat výrobců, ale tady zvítězil ocet :)
S tou školkou s vámi ale plně souhlasím, ty děti potřebují znát i bakterie a být odolné, ale proč by měly olizovat podlahu po jaru? Proč bych jí nemohla vytírat něčím přírodním třeba octem s vodou?

kare
hodnocení

0x
A příbory kupujete jednorázové?
Nebo používáte na nádobí Jar? *smich*
Nezapomeňte dětem pak dát na svačinu něco co složením připomíná telefonní seznam...
Řekl bych, že ten Jar škodí nejvíc tomu linu. :)
Jinak jsem taky pro ocet.

Kyselina octová linu neškodí?

jarkaa
hodnocení

@Kare Tak příbory se snažíme pokud možno umývat pouze vodou pokud to tedy jde.
O jaru se tady nikdo nezmiňuje, je to pěkné svinstvo, ale někdy to prostě jinak nejde.
A o tabletách do myček už raději nemluvím, ještě, že ji nepotřebujeme. Je mi jasné, že je to hit prodeje a když jí má jeden soused, musí ji mít i dotyčný :)

hodnocení

0x
Mazlavé mýdlo, prodává pořad a jeho výroba zatěžuje přírodní prostředí mnohem méně než prostředky co vidíte v reklamách.
Od doby co máme psa a vytírame skoro každý den často použiju mazlák, stačí polévková lžíce do kýblu, někdy přidám chlornan sodný. Kdo chce vůni muže si jí přidat a ekonomicky to vychází výborně protože nekupujete 95% vody a 5% účinné látky v malých plastových balení.

hodnocení

0x

Vytírám roky vodou s octem. Jednou za čas, dříve ještě za totality s troškou jaru, nyní přidávám sidolux na podlahy. Máme vnoučata, ale nikdy mě nenapadlo to měnit kvůli nim. Trošku chemie je ve všem i v tom octě.

hodnocení

0x

Mimochodem - řeč je o "přírodním linoleu" tedy - korek, kalafuna, olej nebo o PVC?

jarkaa
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]