Nejste přihlášen/a.
Jakou trvanlivost má pravý burčák?Je to méně než 24 hodin?Máme tady debatu se švagrovou..Děkuji za odborné vinařské informace...Co říkáte na takové to prodávání burčáku u silnic,musí to být asi humus co?Nikdy jsme silniční neokusili...Díky.
Jako vinař vám můžu odpovědět, že pravý burčák je burčák v době jeho zlomu kvasu a to je podle velikosti nádoby od několika minut až málo hodin. Naši dědové čekávali na burčák třeba celou noc a podle charakteristického zvuku to poznáte. Jako by víno vařilo a i nádoba je o poznání teplejší. Burčák u silnice je neštěstí a snaha pěstitelů se zbavit vína ještě v tomto stádiu, protože hotové víno jednoduše neprodají. Cena hotového vína je poloviční jako burčáku a je s ním celý rok práce. Tak tu hrůzu prodají u silnice a mají pokoj a vyděláno. Když jezdím, kolem silnic sedí a prodávají opravdu jenom něco, co se vzdáleně podobá vodě po umytí zednické buňky. Kupujte jedině u vinařů ve sklepě, pokud chcete pravý burčák.
Coteda jako vinař mi dá určitě za pravdu,když to rozeberu vědecky.
Co je burčák?Burčák je vinná šťáva,založená vinnými kvasinkami a ponechaná ke kvašení do doby,až těsně před tím,kdy kvasinky pomalu končí svůj kvasný proces.Pak se kvašení zpomaluje a obsah cukru snižuje,obsah alkoholu stoupá a v určitém okamžiku už nemáme burčák,ale mladé víno.
Správný burčák je sladký a obsahuje množství živých kvasinek,které jsou zásobárnou vitamínů skupiny B.Po stočení se nemůže nechat dlouho v lahvi.Hrozí i exploze.Ani v chladničce se nedá skladovat.Tak si pochutnejte a nepřežeňte to.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.