Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel se schází s bývalou přítelkyní

Od: lenka64 odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, mám přítele, který se schází s bývalou přítelkyní, ale mně to tají. Ona se s ním rozešla, protože si našla jiného asi majetného muže. Když jsem narazila na téma zacházení se s bývalými, tak řekl, že v tom nevidí žádný problém. Že když se s někým rozejde, tak nebude dělat, že ho nezná. Mě to trápí, protože vím, že ji miloval a nechce se jí úplně vzdát. Nevím, co mám udělat, jestli se dál trápit nebo vztah ukončit.
Děkuji za odpověď Lenka

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

staraid
hodnocení

8x

Asi bych řekla příteli, že až půjde na schůzku s bejvalkou, že bychom mohli jít společně. Že proti ní nic nemáte, tak proč neposedět u sklenky všichni tři.

Dál pak jednejte podle reakce přítele.

liska5

Jenže on neví, že ona ví!

lenka64
hodnocení

Přesně tak, on neví, že já vím. Možná, že opravdu o nic nejde, ale podle mě, když se s někým rozejdu, tak si ho nepozvu na kávu do bytu.
Nevím, jak to udělat, abych mu řekla, že to vím
liska5

A máte kontakt na ni? Pak bych ho obešla a s ní si dala schůzku někde u kafe a řekla jí, že teď s ním nějaký rok žijete a teď že Vás někdo varoval, že partner se s ní schází, a že teda chcet mít jasno... On že by takovou informaci popřel,... asi že má doma všechno.

Já jsem kdysi takové jedné jeho tajné ctitelce v podobné situaci napsala: Vážená paní, byla byste tak laskava a přeposlala mi zprávy, které Vám můj manžel poslal. Potřebuji to k rozvodovému řízení.// K ničemu jsem to nepotřebovala, to byla z mé strany provokace. Jen jsem chtěla vědět, jak je to vážné. Asi se lekla, když mi obratem odepsala, že nic nebylo, že není důvod k rozvodu, že má rodinu a nic nechce měnit. A s těmi kafíčky, že to utne. On byl ten typ "motýl". Ale takového jsem si brala. Považovala jsem za horší, mít doma gaučáka.

lenka64
hodnocení

Telefon na ni nemám, musela bych příteli vlézt do telefonu, abych to zjistila. Nejhorší je, že bydlím 250 km daleko a scházíme se 1x za 3 týdny.
A on si může dělat co chce.
Ale pořád si myslím, že se s tím rozchodem nevyrovnal a aspoň nějak ji může vídat.
Dala jsem si termín do konce tohoto roku a když to bude pokračovat, tak mu to řeknu a ukončím to.
Nebudu se trápit a ubližovat sama sobě.
lenka64
hodnocení

Nejhorší je, že se rozvedl, protože si jeho žena našla jiného muže, když přítel dělal na montážích a celý týden nebyl doma. A tahle bývalá přítelkyně se s ním rozešla, protože si našla nějakého movitého pána, tak jsem to aspoň pochopila z různých narážek od přítele.
Mám takový pocit, že už ženám nevěří a nechce se znovu pustit naplno do vztahu ,aby se zase nezklamal.
A odnáším to za všechny já
staraid

Nevím, jak to udělat, abych mu řekla, že to vím.

Není nic horšího než čekat na zázrak a hlavně nekomunikovat. Pokud jste mu neprolustrovala mobil, tak co je na tom špatného, že to víte? Třeba o nic nejde a vy budete čekat a čekat.

Řekněte mu to narovinu, zeptejte se ho, zda se s ní schází. Pokud ano, sdělte, že jí také chcete poznat, že půjdete s ním.

liska5

Já měla zato, že spolu žijete v jedné domácnosti!?*sok* Že se vídáte jednou za 3 týdny a on má mezitím svobodu, tak to mění situaci! To kdybyste napsala hned v úvodu, tak ty odpovědi budou jiné! Budou upozorňovat na to, že má dvě a neví kterou. Podle čeho usuzujete, že je to Váš přítel a ne její, když s ní je třeba častěji? Do mobilu nelezte. To se nedělá a to byste u něj klesla, ale říct, že máte od nějaké známé zprávy, že on se schází s exmilenku, to se dá říct. A taky se pak dá dát ultimátum, do kdy ať se rozhodne jen pro jednu z vás, aby ta druhá netrpěla. Jinak to bude nefér a sbalíte se sama. Mohu vědět, kolik Vám je? Vám i jemu. A on má děti někde?

lenka64
hodnocení

Tak scházíme se 3 roky, vzal mě do rodiny, znám se s jeho dcerami i bývalou manželkou, takže předpokládám, že jsem jeho přítelkyně.
Ta druhá paní se s ním rozešla před 3 lety, protože si našla jiného muže se kterým žije. Možná jsou opravdu jenom kamarádi, ale to nevím.
Mně je 57 let a jemu 60.
Je to hrůza v tolika letech řešit takové věci
liska5

Tak jsem si představovala, že jste nějaká třicítka, které tikají biologické hodiny a bojuje o nějakého alfa-samce.*alene* Co dělá málo informací...

Ale dovedu si představit, že ho to táhne k té ex, když ho opustila ona a né on ji. Po třech letech třeba expartnerka vystřízlivěla z toho vztahu s pracháčem... No, nemáte to lehké. Pak bych asi nikam za ní nejezdila, ale zeptala se přítele narovinu, jestli má ještě smysl se s ním scházet a být vůbec spolu, když se Vám donesla taková zpráva. A buďte připravená na všechno.

hodnocení

8x

Dobrý den. Důvěra ve vztahu je důležitá. Trápit se ve vztahu je zbytečné. Promluvte si o tom s přítelem, řekněte co Vás trápí a co Vám vadí. Pokud mu na Vás záleží, bude na to brát ohled. Pokud ho srdce táhne jinam, pak takový vztah nemá cenu ani pro jednoho z vás.

hodnocení

7x
Přítel je jak motýl, letá z kytičky na kytičku. Bývalá manželka, přítelkyně, Vy .. Alkoholika po svatbě taky nepřejde chuť na alkohol. Váš přítel dle mého názoru myslí jen a jen na sebe. To je jen nápověda. Rozhodnutí bude na Vás.

hkjgf
hodnocení

6x
To je jasný. On by ji rád zpátky, nebo by s ní alespoň měl rád sex. Ona je ráda, že je o ní zájem. Buď je to povahou proutnik a hledá bokovku, nebo si za vás hledá náhradu.

liska5
hodnocení

5x

Říká se, že žena muže střídá, zatímco muž ženy přibírá...

Tenhle Váš je tak trochu "babař", né? Jak už tu někdo řekl, on si bude dělat, co chce. A kdybyste ho s ní potkala, nejspíš se na Vás utrhne způsobem: O co Ti jde?!...Nevidím to dobře. Bral by nejraději obě. Jednu doma na servis, druhou na schůzky...

hodnocení

5x

Myslím, že tohle normální vztah není, který zaláskovaný muž tíhme k bejvalce? Asi byste měla uvažovat, jak to vlastně mezi vámi je a kdo je v jeho životě důležitý? Možná vás má jako zadní vrátka. Asi bych uvažovala o rozchodu, ale ještě si to pořádně oťukněte, nebo třeba oslovte tu bejvalku jako žena s ženou.

hann
hodnocení

4x

Jestli se k vám jinak chová hezky, jestli cítíte, že vás miluje, tak by byla škoda se rozcházet. Ona už má jiného a třeba se scházejí jenom už jako kamarádi. Asi by vám to měl říci, ale asi se bojí, že by došlo k hádce. Nebo aby jste se netrápila, tak si sním přímo promluvte o té věci, co víte a že se jako trápíte. Uvidíte jak bude reagovat, měl by vás ujistit, že má rád vás.

joudic*
hodnocení

3x
co to znamena schazi? Ze zajdou nekdy na kafe? Nemusi vzdy znamenat, ze neco citi, ale to musite vedet vy jaky je, a bez zarlivosti si to probrat v hlave.
Sam se rozchazim pratelsky, vetsinou po oboustrane uvaze, ze nam to neklape, a pak palim mosty, cili nikdy s byvalkami nic nehrozi, ani ikdybychom nouzove museli prespat na 1 posteli. Nicmene byl jsem donuceny smazat byvalky z fb soucasnou pritelkyni a kdybych se nedejboze s nejakou i nahodne potkal, tak jsem synem smrti *smich*

hodnocení

2x

Co na to říct? V jakém smyslu se váš přítel s bývalkou schází? Jestli mají spolu děti, tak se tomu nedivím. Jinak je to věc vašeho sebevědomí, které pravděpodobně nemáte moc vysoko postavené. Oni dva se rozešli zřejmě v dobrém. MoŽNÁ byste neměla dávat tak najevo, jak vám to vadí a že se kvůli tomu trápíte. Váš přítel si vámi bude jistý a jeho větší lásku nezískáte. Rozejít se můžete vždy.

lenka64
hodnocení

S jeho bývalou manželkou problém není s tou se scházíme v pohodě, ale tohle je bývalá přítelkyně a to, že se schází dělá tajně. Já bydlím dost daleko, takže ho nekontroluji ani nepátrám, ale zjistila jsem to náhodou od sousedky.

Ať je to s bývalou nebo nebývalou, podvádí vás. Já bych to nesnesla a pustila ho k vodě. Evidentně neví, co chce a takový člověk je pro normální život nepoužitelný.

liska5

On neřeší, co chce a co nechce. On neváhá. Bral by obě. Ta ex ho přitahuje, a která mu doma žehlí trenýrky, ta by to neměla vědět, aby žehlila, co nejdýl. Je možné, že ta exmilenka o tazatelce ani neví. *sok* Chlap může oběma něco nakecat.

*mir*Taky je varianta, aby se ty dvě spolu sešly, jako dvě rozumné partnerky jednoho nespolehlivého egocentrika a řekly si někde u kafe, jak si to dál představují.*placni* . Stačí, aby tazatelka měla na tu ex telefon a navrhal jí setkání, kde se zeptá...

liska5

Máte pravdu:)

staraid

Nikdy bych nekontaktovala ÚDAJNOU MILENKU svého partnera. Nejsem stíhačka. Toto je problém (pokud je to vůbec problém) obou partnerů, ne třetí osoby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]