Nejste přihlášen/a.
½ kg hladké mouky
5 žloutků
6 dkg rozpuštěného másla
3 dkg kvasnic
5 dkg cukr moučka
4 dcl vlažného mléka
3 lžíce rumu
Špetka soli
Kvasnice rozdrobíme, zasypeme cukrem, utřeme, přidáme další ingredience kromě rumu, řádně promíchat, pak teprve přidat rum a důkladně vymísit. Nechat dobře vykynout, potom po částech těsto rozválet, skleničkou vykrojit koblihy, pár minut ještě nechat nakynout, udělat důlek a smažit (vepřové sádlo smíchané s rostlinným olejem). Smaží se jen pár minut, do sádla se vkládá stranou, která byla nahoře a hned se přikryje asi na 10 vteřin pokličkou, po otočení se už smaží bez pokličky.
Není zač, rádo se stalo ![]()
Těsto překlopit, to se dělává běžně.
Přesně jak píšete, každý podle svého gusta.
Ať se povedou, pošlete nám fotečku.
Tedy, pokud zbydou ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.