Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na koblihy

Od: witch* odpovědí: 7 změna:
Ahoj. Včera jsem četla o mražení koblih a navnadilo mě to, koblihy zadělat. Jenže. Koblihy už jsem dobrých pár let nedělala a osvědčený recept se mi ztratil někde v chodbách času pravděpodobně. Prostě není. Vím jen, že se zadělávalo z 1kg mouky (nevím jestli 50:50 hl. a polo nebo jen hl.) A nebylo tam x vajec ale jen tuším 2?
Tímto bych Vás chtěla poprosit, zda se podělíte o nějaký svůj recept. Předem všem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koblizky
hodnocení

4x

½ kg hladké mouky

5 žloutků

6 dkg rozpuštěného másla

3 dkg kvasnic

5 dkg cukr moučka

4 dcl vlažného mléka

3 lžíce rumu

Špetka soli

Kvasnice rozdrobíme, zasypeme cukrem, utřeme, přidáme další ingredience kromě rumu, řádně promíchat, pak teprve přidat rum a důkladně vymísit. Nechat dobře vykynout, potom po částech těsto rozválet, skleničkou vykrojit koblihy, pár minut ještě nechat nakynout, udělat důlek a smažit (vepřové sádlo smíchané s rostlinným olejem). Smaží se jen pár minut, do sádla se vkládá stranou, která byla nahoře a hned se přikryje asi na 10 vteřin pokličkou, po otočení se už smaží bez pokličky.

hodnocení

4x

Ahoj.
Občas je dělám podle tohoto receptu *mnam*

witch*
hodnocení

Oběma Vám moc děkuji. :) Jinak u koblih jsem prostě roky zvyklá vyválet plát na půlku sklenicí načrtnout kolečka, doprostřed každého dát marmeládu a pak druhou polovinou těsta přeložit a teprve vykrájet. "Bobíkama" marmelády je krásně vidět, kde se vykrajovat má. Ale to už záleží na každém jak je naučen. Nás to ve škole učili podle norem a tak to mám zaběhlý.

Není zač, rádo se stalo :)
Těsto překlopit, to se dělává běžně.
Přesně jak píšete, každý podle svého gusta.

Ať se povedou, pošlete nám fotečku.
Tedy, pokud zbydou :-D

witch*
hodnocení

Už se na to chystám. :) Zrovna jdu "s kůží na trh". Jsou vynikající. Nakonec se přiznám, že jsem našla na netu z toho 1kg mouky a 2 vajec + přidávám citronovou kůru. Byly pod názvem Babiččiny koblihy.
07.08.21 16:54

Hurááá *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]