Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šaty na státnice - které?

Od: dressesio odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

zanedlouho mě čekají státnice a dneska mi proběhlo hlavou, co na sebe. Boty mám vyřešené, je mi jasné, že vzhledem k tomu, že jde o oficiální událost, měla bych mít silonky. Přemýšlím ale nad šaty. Podobné šaty, které jsou na obrázku, mám doma, jaké vám tedy přijdou nejvhodnější? Sedí mi oboje a v obou se cítím dobře, o pocit tedy nejde :) Oboje šaty jsou mi po kolena a mají krátký rukáv, decentní výstřih. Vím, že rozhodující jsou znalosti, ale přece jenom šaty dělají člověka.

Díky a krásný nadcházející víkend :)

Šaty na státnice - které?
Šaty na státnice - které? #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fram
hodnocení

5x

Oboje šaty jsou poněkud vycházkové. Málo společenské, bez nápaditého střihu.

Státnicová jednobarevná klasika:

aliexpress.com/...

nasetrhy.cz/...

vyprodej-slevy.cz/...

Odvážnější, ale v mezích:

blancheporte.cz/...

cutora

Dávám palec nahoru, velmi dobrý výběr.

Z tipů tazatelky bych si nevybrala ani jedny, chce to opravdu jednobarevné. První šaty mají vykrojení u kolen, moc se mi to nelíbí.

Případně sukně, sako a velmi jemný vzorek na halence.

liska5

Ty asymetrické /druhé/ se mi nelíbí, ty poslední ano.

hodnocení

5x

Hezké jsou obojí, ale na státnice bych si nezvolila ani jedny. Ty první mají z boku košilový kulatý rozparek, což

nepůsobí příliš slavnostně. Ty druhé jsou zavinovací, zvolila bych je spíš na plavky, když vylezu z bazénu.

Na státnici bych zvolila jednoduché JEDNOBAREVNÉ šaty. Za sebe bych vybrala tmavě modré, ale to záleží na Vás. Dokonale zpracované, žádný Vietnamec, společenské. Případně i jednobarevný kostýmek. Vím, jste mladá, na kostýmy asi máte času dost, ale pro příležitost, která Vás čeká, by byl jednobarevný kostýmek dobrá volba. A do něj pastelovou halenku. Jaga.

Proč nekoupit od Vietnamce nebo ze secondhandu? Studenti nemusí moc peněz a když šetří, každá koruna dobrá. Něco levného a vkusného může být vhodnější než velký výstřih drahých šatů. Zkoušející více zajímají znalosti studentů než výborně padnoucí obleček. Kdo je "dutý" bez očekávaných znalostí, toho ani nóbl šaty nezachrání.

hodnocení

4x
Ani jedny. Vypadají na starší ženu.
Svatecni bluzka/halenka, případně sako a sukně nebo kalhoty.
sirokko

Já se totiž domnívám, že tyto vzory si vybírají starší ženy podvědomě. Bez urážky. Jejich zrakové centrum vyhodnocuje, že pro ně budou tyto linie bortící mimikry výhodou.

leeta
hodnocení

4x
Pokud byste musela volit z těchto dvou, tak spíše ty první. Ale obojí jsou spíše šaty, které jsou vhodnější na pláž nebo na výlet do města .
Na státnice bych si vzala podobné modely jako zde. tipli.cz/...
Nemusíte mít ani šaty a nebo sukni. Úplně stačí společenské kalhoty a halenka.

id
hodnocení

3x

Ani jedny.

hodnocení

3x

první (černobílé)

A já půjdu proti davu.
Ty první jsou velmi hezké a zajímavé.
Vzala bych si je *palec*
Ty spodní jsou vysloveně letní, jen tak na procházku.

okurka
Také souhlasím, ze ty první šaty nejsou vůbec špatné. Ty druhé se za mě nehodí, ale ty první mi prijdou také zajímavé.
sirokko

Vy jako nevidíte, že tenhle vzor prvních šatů naprosto rozbourává postavu?! Tyto mimikry se používají na vojenskou techniku, aby byla dobře maskovaná a nebyly vidět obrysy. Bože...

liska5

Zajímavý postřeh! Však ona taky nepíše, jakou postavu má. Třeba ji potřebuje rozbít:-D

první (černobílé)

Liška...přesně *palec*

tabletka*
hodnocení

3x

Oboje šaty jsou pěkné, ale na promoci nevhodné. Máte podle obrázků ale vkus, takže se nebojte, investujte do nějakých malých černých koktejlek a k tomu sáčko v jiné barvě. Užijete to i po promoci.

liska5
hodnocení

2x

Zrovna státnicové to nejsou, a jestli, tak ty horní s menším výstřihem. Mně je přes 70 a ty dolní nosím doma.

Moje mamka nosila takovýto vzorek na šatech, měla barchetové na doma, byl to podobný vzor.

hodnocení

2x

Na státnice bych volila jednobarevné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]