Samozřejmě, že koblihy ale i např. koláče, šátečky a jakékoliv pečivo se dá zamrazit. Rozmrazovat je to možné v mikrovlnce, ale lepší je to vytáhnout z mrazáku a nechat volně v místnosti při pokojové teplotě rozmrazit např. přes noc. Běžně zamrazují různé pečivo (koblihy, koláče, bábovku, chléb, rohlíky atp.) a po rozmrazení je to téměř jako čerstvě upečené.
Koblihy (kupované) zmrazuji v papírovém sáčku zcela běžně. Když je následně necháte rozmrznout přirozenou cestou , nikoliv v mikrovlnce (třeba přes noc), nerozeznáte je od čerstvých. S buchtami (rovněž kupovanými) je to podobné, ale ty nejsou nic moc ani čerstvé, takže těžko říct. S tvarohovými šátečky zkušenost nemám, ale asi to bude stejné.
Ostatně co Vám brání to vyzkoušet (třeba s jednou koblihou)?
hlavicka
Papírové sáčky do mrazáku nejsou příliš vhodné, protože papír navlhne od námrazy a pak se snadno roztrhá. Já věcí do mrazáku na zamrazení dávám do mikroténových sáčků nebo plastových krabiček což je mnohem lepší než papír.
Asi máme každý jiný představy o pečivu. Pro mě rozmrazený pečivo prostě ne. Ale uznávám, že to dosti lidem plně vyhovuje. Třeba stejně jako gumový rohlíky z Lidlu či jakéhokoliv jiného podobného obchodu.
hlavicka
Já to rozhodně neberu podle nějakých představ, ale mám to už dlouhodobě vyzkoušené, že zamrazené pečivo je po rozmrazení dobré pokud se zamrazí v dobrém stavu. Bohužel jsou lidí kteří to nevyzkouší a pouze si představují, že to co bylo zamrazené dobré být nemůže a nejedli by to.
joudic*
tak to fakt ne, srry.. je stejne jako prinesene z obchodu, ale rozmrznout to musi samo, zrovna ty rohliky jsou uplne stejne, a chleba voni snad jeste vic nez prineseny z obchodu
Pečivo prakticky tahám jen mrazáku, 20s v mikrovnce a po chvilce na srovnání teploty možno jíst. Nebo přímo mražené mažu pomazánkovým a v práci na sváču jím. Jinak tchýně má vždy v mražáku různé koláče, dorty z rodinných oslav a naprosto vpohodě. Jen to tam nesmí ležet půl roku a pečivo, hlavně rohlíky je nejlepší mrazit hned čerstvé.
Zmrazit můžete samozřejmě obojí, ale v mikrovlce nerozmrazovat, ztvrdne to a nebude to dobré. Vyndejte je z mrazáku a nechte normálně v lednici do druhého dne, nebo nechte jednoduše venku na lince a počkejte, až se rozmrazí samovolně. Nic se jim nestane a budou celkem dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.