Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na sirup nebo likér ze šípků

Od: jerry* odpovědí: 5 změna:

Můžete mi prosím někdo poradit jak nejefektivněji zpracovat a uchovat plody šípků.Budu jich mít asi 10kg.Sušičku ovoce nemám.Je vůbec dobré vařit sirup ze šípků?Co to udělá s vitamínem C?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Já sama jsem ze šípků nic moc nezkoušela, jednou šípkové víno. Ale to už je moc dlouho a nepamatuji se, zda bylo dobré. Ale tady máte několik tipů na zpracování šípků:

kuchyne.cz/...#

jerry*
hodnocení

Asi si půjdu koupit sušičku ovoce.Zdá se že to nebude marná investice.Jen nevím po jaké značce nebo typu se dívat.

pu®
hodnocení

0x

Já bych jenom dodala, že šípková marmeláda je bezvadná... Je to jedna z těch věcí, které si člověk stále vozí, tentokrát z Chorvatska. Mňam! :) Tak ať se vaření a zavařování podaří *slunce*

malvinka*

Já ji pamatuji v Chorvatsku odmala letos pěkně podražila a já jsem snad na ní zavislák.

jabraka*
hodnocení

0x

Plody šípků je nejlépe zpracovat co nejpozději.Pokud je chci na čaj,odstranit špičky a stopky a rozsekat nadrobno a usušit v teplém stínu co nejrychleji.Pokud z nich dělám džem,používám šípky až po mrazících,kdy změknou.V trošce vody je krátce povařím v mikrovlnce ve skleněných nádobách a procedím přes řídké plátno nebo síťku a šťávu zpracuji s gelfixem a cukrem na džem.
Tento způsob velice šetří vitaminy.Pokud sterilizuji přímo šťávu,mohu ji přidávat v zimě do čaje,přímo vitaminová bomba.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]