Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak jemně nakrájet cibuli?

Od: pfz* odpovědí: 15 změna:

Nožem to nejde a jemné *dril*struhadlo neexistuje.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar juraja

Nožem to jde a krásně ;)


makk

Já ani ty vodorovné řezy nedělám, není to nutné. Chce to ale správný a ostrý nůž. Když dělám guláš pro 50 lidí, tak zbaběle používám toto: delimano.cz/... (já teda mám starší od jiného výrobce, ale liší se jen barvou).

 

lee*
hodnocení

2x
Nožem to jde ale musíte mít nůž fakt ostrý. Také je na to lepší menší cibule. Když máte ty veliké, co už mají jednotlivé vrstvy silné, tak už to úplně najemno půjde těžko

 

hodnocení

2x
avatar jenyk
Strouhat cibuli, to jsem snad ještě neviděl.
Nožem to kde krásně, základem je opravdu ostrý nůž a trocha cviku. Napoprvé se to nepodaří, chce to prostě trénovat.

 

cutora
hodnocení

1x

Jjak se již píše, ostrý nůž a spíše větší, krájet od natí a nedokrajovat u kořínku, protože ten drží cibulku, jednotlivé slupky pohromadě. Cibule se potom nerozjede.

A samozřejmě cvik.

Nožů má každá domácnost více, vyzkoušet, kterým se co nejlépe krájí. Něco je lepší na chleba, na maso, některý právě na cibulku.

Strouhaná cibule hořkne, pozor na to.

Video ukazuje dobře. teprve teď jsem zkoukla.

 

pb®
hodnocení

1x

U jedné cibulky to nemá cenu, ale pokud krájím cibule víc, dávám ji rozsekat do mixéru. Jemnost pak určím délkou sekání. Třeba při krájení na guláš je to velká úspora času a slz. A ještě mám trik, před loupáním opláchnu cibuli teplou vodou. Slupka se namočí a jde lépe oloupat.

 

mate59
hodnocení

1x

Tímhle ji nakrájíte na jemno určitě.

samostatne-dite.cz/...

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Je to jen praxe, cvik. Ostrý nůž a čas. Po několika letech nakrájíš cibuli jako rozený Japonec. Já, za ty dlouhé roky, to už umím bez dívání a pěkně svižně. Ostrý řeznický nůž a je to fofr. :-D Teď mi to kazí revmatizmem poznamenaná ruka. Občas se ošklivě pořežu, jak tu ruku špatně ovládám. Je však zajímavé, že u cibule ani jednou. Asi to bude ůsvalovou pamětí". Ruka si to stále pamatuje. *hi*


doplněno 05.08.21 09:41:

Je mnoho nástrojů a strojů na krájení a sekání a strouhání. Tohle všechno je vhodné, když člověk potřebuje nastrouhat, nasekat, nakrájet větší množství, připravit potraviny na vaření. Ale na trošku, než bych se mordovala s přípravou stroje, přístroje, pak s jeho vyčištěním, umytím, vysušením a uložením, tak se mi odnechce. Raději se to naučím. Nůž a prkénko jsou vždycky po ruce a nejjednodušší.

 

liska5
hodnocení

0x

Nejdřív na půlku podélně. Pak ji položím na tu řeznou plošku a nejdřív nařežu na proužky podélně, držím ji aby se nerozjela a pak ji nařežu napříč. I najemno to jde a rychle. Chce to cvik a ostrý nůž.

farm

...a pak ještě mydlit ostrým nožem do nakrájené hromádky na prkénku cik cak a dlouho.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Mám rotační sekáček na zeleninu.Cibuli očistím,odstraním hnědé slupky.Rozkrojím nožem na půl a vložím do sekáčku.Stlačím spinač motoru a za dvě sekundy je cibule namletá na dvoumm kousky.Nebo jemněji za tři sec.

JABRAKA

Jak jemně nakrájet cibuli?
pfz*

Takto rozšmelcovaná cibule ztratí chuť. Různé potraviny musí být různým způsobem zpracované aby měly obvyklou dobrou chuť.

 

hodnocení

0x

Struhadlo ne, ale zato různých sekáčků existuje spousta. A nožem to jde také, ale chce to cvik. Já teda dlouhý nůž na jemné krájení cibule nepoužívám, ale středně dlouhý. Prostě takový ten akorát, ten co je určený na krájení zeleniny. Musí být ostrý a pak už to jde samo. Ale nejsem profesionální kuchař, ti asi používají ty dlouhé nože, já bych to nezvládla, protože neumím tu fintu, jak jedou jaksi po nehtech, opírají špičku nože o desku, a je to teda fofr. Jednou jsem to zkusila a rychle jsem přestala. :-D

 

xxx*
hodnocení

0x

Základem je kupovat vždy jen malou/menší cibuli (od oka do cca 7cm průměr). U cibule vždy platí, čím menší - tím lepší.

Takový ty obrovský (přestárlý a často moučnatý) cibule se už z podstaty nakrájet zcela nadrobno nedají.

Touto dobou se prodávají právě sklizené a i velké jsou velmi šťavnaté. Zrovna jsem si je koupila a fakt jsou dobré a nakrájet samozřejmě nadrobno jdou. Asi mluvíte o starých cibulích. Já teda na zimu kupuji 20 kilo cibule, kterou mám ve sklepě a až na jaře už to není ono. Ale moučnou cibuli jsem teda ještě neměla.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]