Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyprchá chlor z vody v uzavřené lahvi?

Od: bauerlukin® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, někde na internetu jsem četl, že voda z kohoutku se má po natočení chvíli odstát aby z ní vyprchal chlor. Zajímalo by mě, jestli ten chlor vyprchá i když je ta lahev zavřená. A v případě, jestli ma být otevřená, jak dlouho? Díky předem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

2x

Myslím, že vyprchá i v lahvi a zůstane nad hladinou. Hodně záleží na tom, jak moc vaše vodárna chlóruje. Pokud to nepřehání, tak většinou skoro všechen chlór vyprchá už při napouštění té lahve. Za jak dlouho vyprchá, to záleží na tom, kolik ho je a jak se s tou vodou zachází. Že tam chlór je, poznáte podle toho, že voda není čirá, bublinky chlóru činí vodu mléčně zbarvenou.

Moje rada: Natočit vodu do lahve, zazátkovat, protřepat, otevřít a nechat chvilku (minuta bohatě stačí). Pokud není voda přechlórovaná (stává se třeba, když na vodovodním řadu dělali nějakou opravu), tak chlór vyprchá.

hodnocení

1x

Chlór vyprchá již v průběhu natáčení vody do lahve. Jinak je pevně stanovena norma a to 1g Cl na 1 000 000kg vody, Česky jeden gram na milion litrů vody!

jabraka*
hodnocení

0x

Chlorování vody spočívá v tom,že plynný chlor se ve vodě rozpouští a vytváří clornany.Pokud je voda alkalická,pak jsou v ní obsaženy ionty Clo2,ClO3 ,V pH pod 6 je tu i samotný chlor,nebo HCloO.

Volně se z vody odstraní pouze vařením.Nebo dlohodobě.

JABRAKA

hodnocení

0x

Já si vodutočím do džbánku do lednice, druhý en má lepší chuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]