Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zastavit padání vlasů?

Od: 1267 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

už tři roky mám hypofunkci štítné žlázy. Padají mi neustále vlasy. Beru letrox. Výsledky krve mám prý dobré. Čím to zastavit? Beru i vitam. doplňky - selen, zinek, biotin, železo. Mám tedy doplňovat jód? Ryby moc nejím, krevety, mořské řasy nekupuji... Tak z čeho?
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám podobný problém. Od nadměrného stresu a trápení mi začaly padat vlasy úplně v chomáčích. Každé učesání plný hřeben vlasů. Kadeřnice mi doporučila Biosil, koupila jsem si šampon Plantur59 a účinky se dostavují. Po pár měsících už tolika nepadají. Letrox beru taky, ale před tím mi od štítné žlázy vlasy nepadaly.

liska5
hodnocení

0x

Kofeinový šampon. Pokud jod, tak konzultujte s lékařem nebo lékárníkem, pokud něco berete na štítnou žlázu. Může Vám pak dát Jod od Walmarku, co obsahuje výtažek z kelpu, což je mořská řasa. Tabletka se bere s jídlem . Ryby ty tučné mořské maji í další benefity. Ještě bych brala Mg hořčík. Ideálně ve stravě. Banány, řepná melasa, kakao, mandle, ořechy, fazole,

hodnocení

0x

Jak dlouho vám vlasy padají? Neprodělala jste covid? Hodně lidi se s tímto potýká. Pokud byste měla zájem mohu vám nabídnout kosmetiku / šampon, kondi atd.../ , která s tímto problémem pomáhá.

Z volně dostupných bych vám doporučila koupit v lékárně Biosil. Stojí pár korun a mám s ním sama velmi dobrý zkušenosti.

witch*
hodnocení

0x
Klidně jód doplňte. Já doplňuji tekutý (3x denně 6 kapek) a to nemám hyperfunkci ani hypofunkci štítné žlázy. Sáhla jsem po něm intuitivně, protože ač jsem rybář, tak rybu, tak jednou za rok na Vánoce.

hodnocení

0x
Na jód si dejte pozor. Může ničit štítnou žlázu.
Jiné léky neužívejte? Antikoncepci?
Máte zjištěnou hodnotu vit D?
Normální rozsah TSH (hormon štítné žlázy) je široký. Jakou máte hodnotu? Možná byste potřebovala trošku letroxu přidat. Poraďte se s endokrinologem a požádejte o komplexnější endokrinologicke vyšetření.
Ultrazvuk štítky máte udělan?
Po Letroxu se vlasy zlepšují, když je správně nastaven.

hodnocení

0x
Ve dvaceti mně začli padat vlasy, zaručených rad jsem slyšel hodně, jediná věc funguje a to zkrátit sestřih na centimetr, má to mnoho výhod například se nemusím česat po ranu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]