Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovocné knedlíky

Od: slunecnice odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer, chtěla bych zkusit tyto tvarohové knedlíky podle paní Florentýny (s borůvkami) Mám radši, když jsou knedlíky sladší. Myslíte, že bych 1/3 krupičky nahradit cukrem?
kucharkaprodceru.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ne, určitě ne. Těsto se nesladí, dosladíte dle libosti na talíři. Nepovedly by se vám, rozvářely by se.

slunecnice
31.07.21 22:17
hodnocení

Dekuji!

Není zač, ať se vám povedou a chutnají:)

hodnocení

2x

Já těsto sladím. Do mísy: 250 kostka tvaroh, 40 cukr, 1 vejce, špetka soli, 50 rpzpuštěné máslo - - sešlehám dohladka a do pěny. 200-250 hrubá mouka nebo dětská krupička, postupně přidávat, šlehač na nejnižší rychlost. Pak těsto vyklopím na vál a zpracuji dohladka. . Mouka se dává podle odhadu, až je hladké a nelepí se,protoře hodnoty těsta jsou pžíliš proměnné. záleží, jak mokrý a tučný je tvaroh. ;) Vyválím váleček, nakrájím na plátky, zabalím ovoce a hážu do vařicí, mírně osolené vody. Býá jich 12-13. Až vyplují, za 8 minut jsou hotové.

Dělám hodně podobné: 1/4 l polohrubé mouky (hrnek), 1 vejce, 1 lžíce cukru, 5 dkg másla, špetka soli a kostka tvarohu, nejlépe ze staniolu (ne z vaničky). Zpracuje se v úžasné, příjemné nelepivé těsto. Je z toho tak 14-15 knedlíčků s meruňkami přiměřené velikosti nebo se švestkami. Chutí mi trochu připomíná bramborové těsto, je to jen tenká slupka (0,5 cm) kolem ovoce. Vůbec v něm necítím kyselost tvarohu, která by mi v tom vadila. Teď, když je úroda meruněk, jsem si knedlíky zasyrova namrazila a těším se na podzim, jak si pochutnáme.

V pátek byly na trhu švestky. Asi spíše menší slivky, ale užijeme si jich, stejně jako meruněk. :-D

liska5
hodnocení

2x

Taky nesladím, jen slabě osolím. Sladkost řeší ovoce a poleva. Mouku nevážím. Vlastně nic nevážím a hnětu ručně tvaroh, vejce, mouku a trošku soli. Přidávám mouku, až je těsto tvárné, jako měkká plastelina. Nesmí být tuhé. Dělám malé kuličky, asi jako žloutek. Ovoce pak navrch ohřáté nebo podušené.

Možná trochu cukru bych přidala, kdyby byl tvaroh dost kyselý, aby se ta kyselost strhla. /Jako u zelí./

Dělám to taky tak, od oka. Ale přidávám ještě trochu solamylu, jsou potom krásně nadýchané.

patronka*
hodnocení

2x

Recept je na PLNĚNÉ ovocné knedlíky a nehodí se tedy na borůvky. Z borůvek se dělá omáčka "žahour", kterou se polévají knedlíčky neplněné - Žahour - borůvkov/...

Tvarohové těsto dělám trochu jinak - kostka tvarohu, 1 vejce, oříšek másla, špetka soli a hrubá mouka, aby vzniklo hladké nelepivé těsto. Naučila mne ho babička a já sama už to tak dělám skoro 60 let, takže je dostatečně prověřený :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]