Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat kvásek?

Od: papene* odpovědí: 6 změna:

Jak udělat kvásek? Všude se píše,trocha mléka, trocha cukru, trocha mouky atp.

Ale co je ta trocha?*nevi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Ahoj Papene! Když dělám houskové knedlíky, tak nedělám kvásek, ale připravím si mouku se lžičkou soli ( u kynutých ovocných jen lžičku ze slánky, naleji vlahé mléko, přidám vejce a do toho rozdrobím droždí. Chvíli ( 5 min) nechám "zmladit" a jdu na to. Když peču buchty, koláče apod., dám do hrnku kostku droždí - to je asi na 1 kg mouky - zasypu lžíci cukru, rozetřu, přidám asi 2 až 3 lžíce mouky a tolik vlahého mléka, aby z toho bylo řidké těstíčko - třeba jak na lívance. Přikryju ubrouskem a nechám vykynout - až kvásek zaplní hrnek a zase jdu na to. *placni*

doplněno 26.09.09 11:18:

Ještě mě napadlo - lžíci cukru s vrchem a mouky 3 lžíce zarovnané. *slunce*

papene*
hodnocení

*placni*Lidko díky vyzkouším*palec*

papene*
hodnocení

:)A co práškové droždí?Také s nim máte zkušenosti?

lidka*

Ahoj papene! Snad nikdy jsem nedělala těsto z práškového droždí. To jsem si naposledy koupila, když jsem ještě v domečku bojovala s mravenci. Ale údajně by to mělo být stejné, jenom se nemusí dělat kvásek. Ale to ber bez záruky. *nevi* Když jsem před mnoha roky o dovolených vařila na rekreačce, tak šéfkuchař dělal knedlíky s droždím a i přidával prášek do pečiva. To ještě nebylo droždí trvanlivé a tak asi pro jistotu. Já jak na knedlíky, tak i na buchty a koláče používám droždí - kostky. Má celkem dlouhou trvanlivost a minimálně jednu kostičku mám vždycky v lednici. No a když zbyde, není to tak velká ztráta. Navíc je to prý dobré hnojivo, drobila jsem prošlé droždí mezi kytky na zahrádce. *placni*

papene*
hodnocení

Díky,hlavně ještě za radu, že je to hnojivo.To jsem nevěděla.*palec*

innkas*
hodnocení

2x

To je jednoduché.Do půllitrového hrnku dám půl hrnku vlažného mléka,kostku nebo lžičku cukru a rozdrobím do něj kvasnice,pak už jen čekám až se zvednou.

Množství kvasnic záleží na množství mouky-jedna kostka (ve sříbrném obalu) je asi na 1 kg mouky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]