Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co uvařit z květáku

Od: sfsf odpovědí: 19 změna:

Zdravím, jaký recept se Vám osvědčil z květáku klidně jestli máte dobrou zkušenost i v horkovzdušne friteze nebo tak? Děkuji za rady a tipy

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Obalovaný (smažený) je nejlepší.
Do strouhanky můžeš přidat třeba sýr, nebo kukuřičné lupínky *mnam*

liska5
hodnocení

4x

Květákové placičky. Uvařený květák odkapat, rozsekat či pomačkat, klepnout na to pár vajíček, vmíchat polohrubou nebo hladkou mouku, přisolit, okořenit mletým muškátem. Dělat placičky a smažit na sádle. Příloha brambory. *mnam*

Dělám obdobně ale ze syrového-nevařím jej. Květák nastrouhám na struhadle . Pak vajíčko trocha mouky, sůl a na pánev-polotekuté těsto,PLacičky velikosti kdyč spojíte palce rukou a ukazováky tak přibližně tak velké a tl jako bramborák.

Taky jsem pekl květák pod čepcem-květák do kulaté pečící mísy (dělal jsem v remosce) a zabalí se sekanou (ochutit dle chti každý jak komu chutná, už je to dlouho a nepamatuji z hlavy zda se předtím trochu povařil .recept mám kdovíkde protože se to moc neosvědčilo

sametka
hodnocení

2x

Na netu jsem vyhledala květákový nákyp, obsahuje i máslo, šunku, sýr, strouhanku, muškát. oříšek, sníh z bílků a žloutky. Ted ho dělám vždy, když se nás sejde hodně (10-12) lidí a chci rychle a chutně uvařit. Vždy měl úspěch.

hodnocení

1x
Objevila jsem skvely recept a už jsem to dělala mnohokrát. Syrový květák nastrouhat na hrubém struhadle avpouzi ho misto ryze do rizoto, je to hned a vyborne. Zkouselajsem to i jako cinu.

farm
hodnocení

1x

Zdá se že tu vypadla květáková polévka: Zahuštěná jíškou, případně krupicí či pohankou. Nezapomenout na koření badyán, několik kousků, případně pepř. Plus 1 kostička hovězího vývaru "na osolení". A samozřejmě květák, povařený.

nov

Badyán? Nespletla jste se? Já dávám trošičku muškátového oříšku.

farm

Nemusí být vždy muškátová klasika. Někdy libeček, jindy petrželka...také smetana nebo rozmačkané brambory... Mně přijde badyán v polévce dobrý s květákem, vyzkoušejte! I s brokolicí lze.

hodnocení

0x

Klasika*mnam*

Smažený obalovaný květák

Květákový mozeček

liska5

Jo, a ty malý květákový řízečky i večer zastudena. Dělali jsme na jednu oslavu takové jednohubky.

hodnocení

0x

Známá dělá zapékaný květák - na cibulce lehce ovrkne nějakou masovou konzervu, do toho pak zamíchá uvařený květák - možno přidat i cuketu, do toho dá hromadu koření, zamíchá, dá se to do trouby a po chvilce se na to nalijí rozšlehaná vejce a nechá se to zapéct do zlatova. Jí se to s brambory. U nich doma to mají rádi, nás to moc nenadchlo.

lee*
hodnocení

0x
Zmiňujete horkovzduch, tak vás asi zajímá nějaká zdravější varianta. Mám ráda obalovaný květák, ale je mi po smaženém těžko. Zkoušela jsem jej v kukuřičné strouhance a péct v troubě a je dokonale křupavý. Květák rozebrat na růžičky, nevařit, osolit, obalit v těstíčku z mouky a vejce a v kukuřičné strouhance. Pečící papír potřít olejem, trochu popatlat i ten květák, případně postříkat olejem ve spreji a péct na těch 180 ca 50min, v půlce otočit. Květák vážně krásně křupe, i studený.
Pak si pamatuji, že jsme jeden čas dělali nějaký nákyp, květák povařit, nakrájet na drobno, vejce, šunka, sýr a zapéct, ale už je to pár let, nějak mi ten recept úplně vypadl z hlavy, ale bylo to dobré.
Co uvařit z květáku

liska5
hodnocení

0x

Uvařím květák v osolené vodě, posypu osmaženou strouhankou /na sádle/ event. přisolím. Baštím s kousky másla. Mně to takhle chutná. Stejně jím i zelené fazolky.

taky
hodnocení

0x

Květák, brambory předvařit. Zapéci v troubě: na plátky brambory mezi to květáček, jarní cibulka nadrobno, sůl, koření. Posypat strouhaným sýrem, zalít rozšlehanými vejci. Před dopečení ještě posypat sýrem, zapéci do růžova.

hodnocení

0x
Děláme květákové placičky,jak zmínila liška nebo květákový mozeček.

hodnocení

0x

Jednou jsem nechtěla smažené jídlo, tak jsem uvařený a nakrájený květák přihodila na cibulku a do špaget + sýr a koření.

Nic moc. To už je lepší jen povařený posypat petrželkou, nové brambory a máslíčko.

hodnocení

0x

Pro mě je každý květák velký, takže ho mám vždyckypokaždé jinak. Nejraději mám, když ho ve slané vodě uvařím, na talři ho hodně zasypu strouhaným sýrem, zasypu opraženou strohankou a pokladu plátky másla. Přikryju a nechám sýr rozpustit. Mikrovlnka je ideální. A salátek, brambory nejsou někdy ani třeba.

doplněno 27.07.21 07:49:

Včera jsem četla recept na květákový salát. Rozebrat na malé růžičky, uvařit ve slané vodě, ne příliš, salát by byl řídký, nechat vychladnout a přidat nasekanou jarní cibulku, okurek, sterilovaný hrášek nebo kukuřici a přidat majolku nebo zakysanou nebo jogurt. Já si mylím, že by to mohla být veliká dobrota. Budu muset vyzkoušet a kuřízek k tomu.

hodnocení

0x

Já mám ráda zapečenej / rozmačkanej květák, osmažená cibule, kousek uzenýho, vajíčka, sýr, koření / a dnes jsem viděla recept na květákovej salát. Byl to vlastně bramborovej salát, ale místo brambor květák jinak vše co dáváte do bramborovýho.

joudic*
hodnocení

0x
v horkovzdusne friteze je super ale musi se nalit olej do vajicka a nebal bych se ho, pak to bude super, jinak to je tak suche ta strouhanka, ze se to neda moc jist

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]