Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jaký recept se Vám osvědčil z květáku klidně jestli máte dobrou zkušenost i v horkovzdušne friteze nebo tak? Děkuji za rady a tipy
Květákové placičky. Uvařený květák odkapat, rozsekat či pomačkat, klepnout na to pár vajíček, vmíchat polohrubou nebo hladkou mouku, přisolit, okořenit mletým muškátem. Dělat placičky a smažit na sádle. Příloha brambory.
Dělám obdobně ale ze syrového-nevařím jej. Květák nastrouhám na struhadle . Pak vajíčko trocha mouky, sůl a na pánev-polotekuté těsto,PLacičky velikosti kdyč spojíte palce rukou a ukazováky tak přibližně tak velké a tl jako bramborák.
Taky jsem pekl květák pod čepcem-květák do kulaté pečící mísy (dělal jsem v remosce) a zabalí se sekanou (ochutit dle chti každý jak komu chutná, už je to dlouho a nepamatuji z hlavy zda se předtím trochu povařil .recept mám kdovíkde protože se to moc neosvědčilo
Zdá se že tu vypadla květáková polévka: Zahuštěná jíškou, případně krupicí či pohankou. Nezapomenout na koření badyán, několik kousků, případně pepř. Plus 1 kostička hovězího vývaru "na osolení". A samozřejmě květák, povařený.
Známá dělá zapékaný květák - na cibulce lehce ovrkne nějakou masovou konzervu, do toho pak zamíchá uvařený květák - možno přidat i cuketu, do toho dá hromadu koření, zamíchá, dá se to do trouby a po chvilce se na to nalijí rozšlehaná vejce a nechá se to zapéct do zlatova. Jí se to s brambory. U nich doma to mají rádi, nás to moc nenadchlo.
Pro mě je každý květák velký, takže ho mám vždyckypokaždé jinak. Nejraději mám, když ho ve slané vodě uvařím, na talři ho hodně zasypu strouhaným sýrem, zasypu opraženou strohankou a pokladu plátky másla. Přikryju a nechám sýr rozpustit. Mikrovlnka je ideální. A salátek, brambory nejsou někdy ani třeba.
Včera jsem četla recept na květákový salát. Rozebrat na malé růžičky, uvařit ve slané vodě, ne příliš, salát by byl řídký, nechat vychladnout a přidat nasekanou jarní cibulku, okurek, sterilovaný hrášek nebo kukuřici a přidat majolku nebo zakysanou nebo jogurt. Já si mylím, že by to mohla být veliká dobrota. Budu muset vyzkoušet a kuřízek k tomu.
Já mám ráda zapečenej / rozmačkanej květák, osmažená cibule, kousek uzenýho, vajíčka, sýr, koření / a dnes jsem viděla recept na květákovej salát. Byl to vlastně bramborovej salát, ale místo brambor květák jinak vše co dáváte do bramborovýho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.