Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkvasila mi rybízová šťáva, co s tím?

Od: petrarychecka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,prosím poraďte,rozmixovalá jsem jostu,angrešt a červený rybíz,prepasirovala přes síto a zasypala trochu cukrem ve velkém hrnci asi 5cm stavy a celý povrch zasypán a protože jsem si jela ještě pro ovoce,dala jsem do lednicky-3 dny.Dnes vyndám a docela příjemné voní kvasem,dá se z toho něco udělat,nebo za stálého míchání vylít?Je mi to líto.Dekuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

2x

Do demižónu, dolít převařenou vodou bublátko a zkusit udělat dobré víno, ostatně z rybízu se dobré víno běžně dělá ovšem k tomu aby bylo opravdu dobré a nebylo cítit myšinou je třeba několikrát stáčet... Pokud by jste toho měla sudy tak nechat jako kvas a pak vypálit...

anonymni357

Tak bych to udelal,jen dodam,ze deset litru v demizonu by melo obsahovat 2-2,5kg cukru celkem.

hodnocení

2x

Ochutnejte to. Rybízová šťáva se běžně nechává nakvasit až 24 hodin v teple a pak se z toho dělá sirup. Někomu to chutná a bez toho si to neumí představit. U nás to děláme tak, že to necháme v teple přes noc, ideálně pouze voní kvasem, ale nechutná zkvašeně.

Pokud vám váš zkvašený rybíz bude chutnat, sceďte a udělejte sirup.

veronica
hodnocení

1x

Tak se běžně získává šťáva. Kvasinky enzymaticky za jeden až dva dny ztekutí rosolovitý podíl ovoce a zbyde jen malý odpad (šupky a semínka).

jabraka*
hodnocení

0x

Vzniklé kvasinky se varem docela dobře zničí.Tak krátce při nízké teplotě je možné šťávu na džem zpracovat.Šťávu bych nalil do misky,přidal 1:1 cukr a balíček pektidu(želatinačního přípravku)a v mikrovlnce povařil..Několikrát dúkladně zamíchat.Horký csirup nalít do skleniček zavařit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]