Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vařené vajco

Od: silverfish003® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, zná někdo efektivní a jednoduchý způsob jak zbavit vařené vejce té blány? Vždycky to loupu hodinu jak idiot a už mě to nebaví. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Hned po uvaření prudce schladit. Mně se to sloupne hned se skořápkou.

veronica
hodnocení

6x

Asi moc čerstá vejce - nechat týden v chladničce a pak už by to neměl být problém.

hodnocení

6x

Před vařením propíchnout, jak píše kolega. Po uvaření schladit ve studené vodě, naklepnout skořápku, trochu válením pochroupat a vrátit do vody. Voda se musí dostat pod tu blánu pod skořápkou.

kepler*
hodnocení

5x

Příliš čerstvá vejce se loupou špatně, většinou na skořápkách zůstávají i kousky bílku. Ta vejce s obchodu se loupou dobře, pokud vybíráš z vlastního kurníku, nechal bych je nejdřív pár dní odležet v chladničce. Tip: aby vejce během vaření nepraskala, stačí předtím jehlou propíchnout skořápku na tupějším konci, kde je vzduchová kapsička.

floro*
hodnocení

4x
Nevařit čerstvá vejce, ale ty starší.

hodnocení

3x

Když jsou uvařena, šoupnu je do studené vody.

hodnocení

3x

Existují formičky na vaření vajec. Syrové vejce se vyklepne do formičky a po uvaření se formička rozebere ,vejce jde krásně ven .Ideální pro vaření čerstvých domácích vajec

hodnocení

2x

U domácích kdysi fungovalo, že staré vejce jdou luxusně loupat, dne s u kupovaných to vypadá že jsou vejce čerstvě sebrána zpod slepic ve skladu toho kterého obchodu.

Povětšinou mi funguje-pouvaření do studené vody , lterou nechám téci na vejce a postupně je všechny nakřápnu. pak jdou docela dobře i když ne vždy, oloupat

hodnocení

2x

Po uvaření na ně naliji studenou vodu, nakřápnu skořápku v obou špičkách, nechám chvíli ve vodě a pak jdou pěkně loupat.

hodnocení

2x

Už přes 40 let mám takovou pomůcku, která byla tenkrát součástí vejcovaru. Na dně je prohlubeň a v ní je takový bodec, tam se vloží vajíčko a tím bodcem se vajíčko propíchne. A můžu vařit i úplně čerstvá vajíčka a nikdy neprasknou a vždycky jdou krásně oloupat. Přikládám foto, tak třeba sehnat něco podobného, nebo si to nějak vyrobit. Ono to moc není vidět, ale je to na dně a trochu to vidět je.

Vařené vajco

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]