Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zná někdo efektivní a jednoduchý způsob jak zbavit vařené vejce té blány? Vždycky to loupu hodinu jak idiot a už mě to nebaví. Děkuji.
Příliš čerstvá vejce se loupou špatně, většinou na skořápkách zůstávají i kousky bílku. Ta vejce s obchodu se loupou dobře, pokud vybíráš z vlastního kurníku, nechal bych je nejdřív pár dní odležet v chladničce. Tip: aby vejce během vaření nepraskala, stačí předtím jehlou propíchnout skořápku na tupějším konci, kde je vzduchová kapsička.
U domácích kdysi fungovalo, že staré vejce jdou luxusně loupat, dne s u kupovaných to vypadá že jsou vejce čerstvě sebrána zpod slepic ve skladu toho kterého obchodu.
Povětšinou mi funguje-pouvaření do studené vody , lterou nechám téci na vejce a postupně je všechny nakřápnu. pak jdou docela dobře i když ne vždy, oloupat
Už přes 40 let mám takovou pomůcku, která byla tenkrát součástí vejcovaru. Na dně je prohlubeň a v ní je takový bodec, tam se vloží vajíčko a tím bodcem se vajíčko propíchne. A můžu vařit i úplně čerstvá vajíčka a nikdy neprasknou a vždycky jdou krásně oloupat. Přikládám foto, tak třeba sehnat něco podobného, nebo si to nějak vyrobit. Ono to moc není vidět, ale je to na dně a trochu to vidět je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.