Bolí mě tři zadní zuby. Zkusila jsem si na to dát sůl na 20 sec a docela hodně to bolelo. Myslíte , že je to dobré přetrpět a dát si sůl na zuby třeba na 1-2 minuty každý den po dobu týdne? Nebo je to hloupost, co mě napadla? Nejsem lékař a chápu , že ani Vy, jen jestli by mi to nepomohlo v odstranění kazů a bolesti? Já jen , že jsem si četla jak je sůl dobrá a antibakteriální, že může pomoci při kazech. Tak jenom jestli mi to více neuškodí .
Kaz se solí nevyléčí. Musí se vyvrtat a tak odstranit. Je to jako nakloflé nahnilé ovoce, taky se vám nepodaří kaz odstranit, jedině vykrojit. Také tam může být váček.
Pokud vás bolí zuby a nouzově chcete otupit bolest buď bez použití léků nebo v kombinaci, doporučuji rozkousat a převalovat v ústech hřebíček protože má anestetické účinky. Stačí tak 3 až 4 kousky. Ale sůl tak to je brutalní nápad, pokud je náhodou skrze např kaz přístup k nervu zubu tak naopak se to ještě více rozdráždí, dále pak ještě kyselé a sladké tomu také moc nepomůže.
Zdravím. Každopádně zajděte k zubaři. Ale než se tam dostanete, rozhodně si nedávejte na zuby sůl, akorát vám poleptá sliznice, naruší sklovinu a znásobí bolesti. Kolegyně v práci mívala problémy se stoličkami, hodně se jí kazily, tak si dávala na ty bolavé stoličky plátek česneku, skousla a nechala působit. Vždy jí to pomohlo. Zubařka (její známá) jí to dokonce schvalovla, že prý česnek má antibakteriální, protiplísňové a antivirové účinky. Takže na pár hodin pomůže, ale kazy nevyléčí. K zubaři stejně budete muset, čím víc to budete odkládat, tím dýl budete trpět. Ida
Kedysi trhal zuby kovac, na bolest uvarila bosorka nejaky lektvar, ale dnes je 21. storocie a mame zubarov. Podla vsetkeho ste zanedbali cistenie zubov, preventivne prehliadky a kaz postupil do hlbky.
Sklon riesit vsetko "prirodne" a divnymi receptami ako sol na bolave zuby sa prekryva velmi casto s nazormi ako "vo vakcine su nanocipy".
lenula
@peter Aha, takže neočkovaní jsou "alternativní". "Jiní." Vidíte, já k zubaři chodím 2x ročně a zubům věnuji dost péče. Jsem si vědoma toho, že mám jen jedny a je třeba se o ně starat. Očkovat se ale nenechám. Nevěřím blbostem o čipech, ale právě proto, že si vážím svého zdraví si jako mladý a zdravý člověk nenechám do těla vpravit experimentální vakcínu o jejímž dlouhodobém vlivu na organismus nevíme NIC.
U které vakcíny byl při jejím nasazení známý dlouhodobý účinek? Která vakcína se ukázala jako škodlivý?
lenula
@ra252 Nejsem biolog, imunolog ani nic podobného, nemám vzdělání, abych se mohla rozhodnout na základě vědomostí, musím tedy dát na svůj selský rozum a pocit. Od začátku se očkování propagovalo jako "pro ohroženou skupinu". Tam jsem vnímala, že je třeba tyto lidi chránit i za cenu případného rizika u jednotlivců. Najednou, během pár týdnů je skoro povinnost všech se očkovat. Proč? Proč ti kteří nejsou ohroženi? Covid za celou dobu nechytili nebo prodělali s lehkými příznaky? Proč si mají do těla vpravovat něco, co vzniklo minulý rok, když to není nezbytně nutné? Mám v okolí 2 lidi okolo 45 let kteří se nechali naočkovat a oba mají dost ošklivé problémy. přímou souvislost s očkováním samozřejmě nikdo nepotvrdí. Ale dost náhoda u 2 jinak zdravých lidí. Takže za mě radši risknout covid, než embolii. Na netu je dost článků a videí odborníků o tom, že očkování ano. Ale také je tam dost odborníků kteří tvrdí že očkování ne. Proč jsou ti "pro" ti správní a znalí a ti "proti" jsou konspirátoři a lháři? Fakt tomu všichni rozumíte natolik, že jste přesvědčeni o správnosti svého rozhodnutí?
Řekl bych, že krom vzdělání nemáte ani paměť. O ohrožené skupině se hovořilo jako o skupině přednostně očkované. Nikoli jediné očkované. Ono totiž jaksi nebylo čím očkovat a muselo se vybírat.
To máte jako s rouškami a respirátory. Na počátku WHO dokonce vědomě šířila lež, že jsou k ničemu. Aby zbylo na zdravotníky a nekleklo zdravotnictví, protože pak by nastala katastrofa.
Skoda nicit klavesnicu, anitvaxeri maju svoju "pravdu" a o opaku ich presvedci snad len plucny ventilator.
lenula
Já si myslím, že moje paměť je naprosto v pořádku. Pamatuji si třeba, že od samého počátku bylo očkování představováno jako dobrovolné a bylo dementováno, že by lidé do něj byli snad někdy nuceni. Což se dnes pomalu děje. Stejně tak si pamatuji, že covid pasy a různé turnikety atp byly před rokem blud a konspirace. A dnes se to děje... Zajímavé je jen to, jak ti "pro" jsou strašně agresivní na ty "proti"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.