Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je špatný nápad dát si na zuby sůl na 1-2 minuty?

Od: assi® odpovědí: 21 změna:
Bolí mě tři zadní zuby. Zkusila jsem si na to dát sůl na 20 sec a docela hodně to bolelo. Myslíte , že je to dobré přetrpět a dát si sůl na zuby třeba na 1-2 minuty každý den po dobu týdne? Nebo je to hloupost, co mě napadla? Nejsem lékař a chápu , že ani Vy, jen jestli by mi to nepomohlo v odstranění kazů a bolesti? Já jen , že jsem si četla jak je sůl dobrá a antibakteriální, že může pomoci při kazech. Tak jenom jestli mi to více neuškodí .

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner*
hodnocení

10x
Při kazech zubů existuje jen jedno jediné řešení a tím je návštěva zubaře. Co nejdříve. Kaz doma nevyléčíte.

hodnocení

10x

Ano, je to špatný nápad. Znáte někoho, komu to pomohlo?

hodnocení

8x

Pokud chcete odstranit kazy i se zubama (všema), tak je to nápad výborný. *bzum*

tak
hodnocení

6x

Kaz se solí nevyléčí. Musí se vyvrtat a tak odstranit. Je to jako nakloflé nahnilé ovoce, taky se vám nepodaří kaz odstranit, jedině vykrojit. Také tam může být váček.

dep
hodnocení

4x

Pokud vás bolí zuby a nouzově chcete otupit bolest buď bez použití léků nebo v kombinaci, doporučuji rozkousat a převalovat v ústech hřebíček protože má anestetické účinky. Stačí tak 3 až 4 kousky. Ale sůl tak to je brutalní nápad, pokud je náhodou skrze např kaz přístup k nervu zubu tak naopak se to ještě více rozdráždí, dále pak ještě kyselé a sladké tomu také moc nepomůže.

Hřebíčky mám naložené v lihu a vozím sebou na dovolenou jako první pomoc při nečekané bolesti zubu.

hodnocení

3x
Pro sebemrskače jistě super nápad. Jinak nevidím žádný racionální důvod k takovému počínání. Pomůže vám opravdu jen zubař.

hodnocení

3x

Je to hloupost a svými "pokusy" zbytečně trpíte. Jděte k zubaři!

hodnocení

2x
Zubní kaz solí neodstraníte. Supejte k zubaři,ať se Vám nerozjede zánět.

idanova*
hodnocení

2x
Zdravím. Každopádně zajděte k zubaři. Ale než se tam dostanete, rozhodně si nedávejte na zuby sůl, akorát vám poleptá sliznice, naruší sklovinu a znásobí bolesti. Kolegyně v práci mívala problémy se stoličkami, hodně se jí kazily, tak si dávala na ty bolavé stoličky plátek česneku, skousla a nechala působit. Vždy jí to pomohlo. Zubařka (její známá) jí to dokonce schvalovla, že prý česnek má antibakteriální, protiplísňové a antivirové účinky. Takže na pár hodin pomůže, ale kazy nevyléčí. K zubaři stejně budete muset, čím víc to budete odkládat, tím dýl budete trpět. Ida

hodnocení

0x

Kedysi trhal zuby kovac, na bolest uvarila bosorka nejaky lektvar, ale dnes je 21. storocie a mame zubarov. Podla vsetkeho ste zanedbali cistenie zubov, preventivne prehliadky a kaz postupil do hlbky.

Len pre uplnost, na ockovanie mate aky nazor?

lenula
@peter Prosím, jak souvisí kaz a očkování?

Sklon riesit vsetko "prirodne" a divnymi receptami ako sol na bolave zuby sa prekryva velmi casto s nazormi ako "vo vakcine su nanocipy".

lenula
@peter Aha, takže neočkovaní jsou "alternativní". "Jiní."
Vidíte, já k zubaři chodím 2x ročně a zubům věnuji dost péče. Jsem si vědoma toho, že mám jen jedny a je třeba se o ně starat. Očkovat se ale nenechám. Nevěřím blbostem o čipech, ale právě proto, že si vážím svého zdraví si jako mladý a zdravý člověk nenechám do těla vpravit experimentální vakcínu o jejímž dlouhodobém vlivu na organismus nevíme NIC.

U které vakcíny byl při jejím nasazení známý dlouhodobý účinek? Která vakcína se ukázala jako škodlivý?

lenula
@ra252 Nejsem biolog, imunolog ani nic podobného, nemám vzdělání, abych se mohla rozhodnout na základě vědomostí, musím tedy dát na svůj selský rozum a pocit. Od začátku se očkování propagovalo jako "pro ohroženou skupinu". Tam jsem vnímala, že je třeba tyto lidi chránit i za cenu případného rizika u jednotlivců. Najednou, během pár týdnů je skoro povinnost všech se očkovat. Proč? Proč ti kteří nejsou ohroženi? Covid za celou dobu nechytili nebo prodělali s lehkými příznaky? Proč si mají do těla vpravovat něco, co vzniklo minulý rok, když to není nezbytně nutné? Mám v okolí 2 lidi okolo 45 let kteří se nechali naočkovat a oba mají dost ošklivé problémy. přímou souvislost s očkováním samozřejmě nikdo nepotvrdí. Ale dost náhoda u 2 jinak zdravých lidí. Takže za mě radši risknout covid, než embolii.
Na netu je dost článků a videí odborníků o tom, že očkování ano. Ale také je tam dost odborníků kteří tvrdí že očkování ne. Proč jsou ti "pro" ti správní a znalí a ti "proti" jsou konspirátoři a lháři? Fakt tomu všichni rozumíte natolik, že jste přesvědčeni o správnosti svého rozhodnutí?

Řekl bych, že krom vzdělání nemáte ani paměť. O ohrožené skupině se hovořilo jako o skupině přednostně očkované. Nikoli jediné očkované. Ono totiž jaksi nebylo čím očkovat a muselo se vybírat.

To máte jako s rouškami a respirátory. Na počátku WHO dokonce vědomě šířila lež, že jsou k ničemu. Aby zbylo na zdravotníky a nekleklo zdravotnictví, protože pak by nastala katastrofa.

Skoda nicit klavesnicu, anitvaxeri maju svoju "pravdu" a o opaku ich presvedci snad len plucny ventilator.

lenula
Já si myslím, že moje paměť je naprosto v pořádku. Pamatuji si třeba, že od samého počátku bylo očkování představováno jako dobrovolné a bylo dementováno, že by lidé do něj byli snad někdy nuceni. Což se dnes pomalu děje. Stejně tak si pamatuji, že covid pasy a různé turnikety atp byly před rokem blud a konspirace. A dnes se to děje...
Zajímavé je jen to, jak ti "pro" jsou strašně agresivní na ty "proti"

Prosím, držte se dotazu.

Děkuji.

hodnocení

0x
Šel bych k zubaři. A na očkování taky. Co nejdřív.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]