Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být 18-ti léta na táboře, jako dítě? Lze se objednat na příští týden?

Od: ponydaysi® odpovědí: 7 změna:

Zdravím Vás.

Chtěla bych jet se svojí 18-ti letou ségrou na tábor.

Mamka mi to řekla před 14-ti dny, že si myslí, že v 18-ti letech se ještě na tábory může normálně jako dítě. Tak se chci zeptat jestli není pozdě teď hledat nějaký tábor, číst si o něm a zapisovat se tam, když mi zase někteří lidé tvrdí, že se tam musí člověk přihlásit předem. Já bych tam chtěla jet se sestrou na týden za týden, ale vůbec nevím tyto dve věci . Jestli se tam můžu objednat hned teď a prijmou mě nebo jestli už jsou volný místa vyprodaný a já budu muset počkat na příště a jestli tam budeme moc být se sestrou normálně jako děti?. Nechci aby byla moje vedoucí a ona to taky nechce. Byli bychom poprvé na táboře . Děkuju moc za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Léta jsem pracovala na dětském letním táboře. Nejprve jako oddílová vedoucí, pak jako hospodářka a řidička, vyzkoušela jsem si po 2 roky i hlavní vedoucí. Což byla nuda. Nejlépe jsme se vyřádili s dětmi.

- na tábor je třeba přihlásit se s předstihem, klidně už během zimy. Aby provozovatel věděl, kolik dětí nakonec pojede, aby se všichni vešli. 60 míst jsme nechávali polským dětem v rámci výměnného tábora. To byli pěkní mizerové. *bzum* - Maminka má špatné informace. Na tábor směly děti naposledy takové, které právě vyšly ZŠ. To znamená děti po devítce. Pokud bylo člověku do 17 let, mohl by pracovat jako praktikant, tedy být k ruce vedoucí oddílu. Nebo v kuchyni jako MYŠ, tedy pomocník. Mazat chleby, mýt nádobí, nakrájet cibuli...

Od 18 let už člověk zodpovídal za ostatní, mohl se tedy stát oddílovým vedoucím. Ale pozor - bývali to lidé, které jsme si vychovávali rok co rok. Jezdili na tábor už jako děti, věděli, co a jak, měli zájem. Z nich se pak stávali ti správní oddíláci.

Pokud jste nikdy na táboře nebyly, byla by sestra co oddílová vedoucí platná asi tak, jako hluchý pes na honu. Neprošla nikdy oddílem, nevěděla by co a jak. Začínala jsem jako dítě už od 9 let, rok co rok a tak jsem tábory nasákla. Proč chcete tak pozdě? Mohly jste jezdit už roky a získávat zážitky.

Myslím, že 18 letou sestru nikde jako dítě nevezmou. Leda snad do speciálního tábora na výuku, třeba jazyka. Ale ono jde dneska hodně o peníze. Takže je možné, že se nějaký tábor i narychlo najde. Ale nevěřím, že by se v něm sestře líbilo, když by byla pod velením stejně staré vedoucí. Navíc, oddíly jsou podle věku a stejně těžko budete v oddílu spolu.

Chtělo to rozhodit sítě dřív. O hodně let dřív. Mohly jste spolu jezdit, získávat zážitky. Dneska je to hloupost. Je už hodně pozdě, neznám tábor, kam by ses dnes přihlásila a za týden jela. A navíc, sestra je jako dítě v oddílu už "stará." A na práci s oddílem nemá žádné zkušenosti. :-D Připravily jste se o hodně.

Můžeš to zkusit Ty sama příští rok. Ale hledat včas, abys věděla, že skutečně pojedeš. Jaga.

hodnocení

Děkuji . Vím, že jsem o hodně přišla a sestra ještě o víc. Mrzí nás to obě. A nejeli jsme dříve , kvůli tomu , že nám to rodiče nedovolili, protože měli málo peněz. Ale tak alespoň příští rok pojedu já aspoň.

hodnocení

5x

Některé tábory jsou od x do 18. Když budeš pořádně hledat, někde se třeba poslední místa najdou. Vůbec nepíšeš jaký tábor, ale např. tady. Místa třeba tady ještě jsou, ale asi to není to, co hledáš.

hodnocení

Děkuju sestře se to možná bude líbit a pojede tam sama

hodnocení

5x

Jet v osmnácti jako dítě na dětský tábor je špatný nápad. Z vlastní zkušenosti vím, že program nejvíc zaujme děti zhruba od 9 do 13 let. Od 16 jsme už jezdili jako praktikanti, od 18 jako vedoucí. V tom věku je každý rok znát. Nebavilo by jí to a stejně byste byly každá v jiném oddíle. Můžete si ale týden prázdnin užít jinak. Jste dvě, tak nepotřebujete, aby vám někdo organizoval program. Můžete jet autem nebo vlakem po republice, spát v kempech nebo v nějakém penzionu, jet na kolech... Možností je hromada.

hodnocení

4x

To uz je pozde. Tabory jsou uz pripraveny, naplanovany...to by byl prakticky zazrak, kdyby Te nekde vzali. Co se tyce 18 let, zalezi, co by to bylo za tabor. Delaji se i s ucasti takto starsich, ale to uz jsou vetsinou specificke, nejak konkretne zamerene tabory. Na takovych tech obecnych se vsichni starsi ucastnici uz vetsinou znaji a jezdi tam kvuli sobe navzajem.

liska5
hodnocení

3x

Je pozdě. To si nedělejte iluze, to by musel být nějaký atypický tábor, kde by navíc odpadl někdo pro nemoc a vy přes známost nastoupily. Tohle se řeší rok předem a upřesňuje brzy zjara.

Jedině z domova denně vyrážet na nějaké turistické akce, či exkurze, od organizací u Vás ve městě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]