Jestliže je "jakékoli pečené jídlo" příliš tučné, kořeněné, slané, má na něj času dost. Pokud mu nakrájíte k brambůrku kousek kuřecích prsíček bez kůže, pak klidně od doby, kdy přechází na "dospělou" stravu.
Zdravím, děti sice nemám, ale pečené jídlo bych začala dávat ve chvíli, když dítě začne jíst to samé jídlo, co dospělí, takže cca od roka. Předtím je dítě přece jenom (zpravidla) kojené, pak se přechází na příkrmy a cca od roka jí to samé, co dospělí lidé, jenom méně kořeněné. Ale třeba tu ještě poradí zkušená maminka
Co je dobře propečené, je libové, nepřipálené, nesolené, nekořeněné, neohřívané, tak se dá namixovat i půlročnímu dítěti. Ředit event. převař vodou nebo lépe zelenin. vývarem. Kolem roku stejné drobně nakrájet. Jedno /polední/ jídlo takové, jinak ostatní bude kojení /sunar/ a večer kašičku...
Moc obecný dotaz. Zkuste položit dotaz třeba takto - může 10ti měsíční dítě francouzské brambory? Protože cokoliv z trouby je všehochuť. Jestli myslíte pečený bůček, tak odpovím NE.
To oni se většinou dožadují, což samozřejmě neznamená, že je tím člověk nechá nacpat. Ale taky jsem dávala po lžičce ochutnávat - ona je pak menší potíž s odmítáním neznámého.
Někdo pečení do roku nedoporučuje, já od devíti měsíců začala podávat i věci z trouby-různé ovocné a zeleninové placičky a sušenky nebo masové karbanátky, jako pojivo jsem používala většinou jen žloutek, občas ale i celé vajíčko. Jediné, co bych nedělala, tak nesolila, nesladila a nekořenila. Jídlo, které jde uvařit (kusy masa, zelenina, příloha) bych vařila, ideálně v páře.
Vaření nebo pečení není v podstatě rozdíl. Od počátku prikrmu se dává vařené, ale není problém po pár týdnech vařených prikrmu dát do zapékací misky s pokličkou zavedené suroviny podlite vodou a pečené v troubě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.