Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šťáva/omáčka ke kuřecí roládě

Od: bianca* odpovědí: 9 změna:

Poradí mi někdo, jak připravit šťávu / omáčku ke kuřecí roládě, kterou peču v podstatě "nasucho"?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Vždyť nemusíte dávat omastek do pekáčku. Stačí přidat cibuli, třeba i česnek, okořenit podle chuti a to vše se při pečení krásně spojí. Velice dobré je přidat pokrájené podušené žampiony, nebo čerstvé trochu podušené houby. Já osobně bych roládu pokladla plátky např. anglické slaniny a posypala grilovacím kořením. Kdo má rád, může přidat cherry rajčátka a nebo pro barvu proužky papriky. Ani pórek by nebyl špatný. Já osobně dávám přednost přírodní šťávě. Někdo vyndá maso a trochu zapráší vypečený tuk hladkou moukou, nechá osmahnout a zaleje vývarem a provaří. Prodávají se také instantní omáčky ke kuřecímu masu. Já raději spoléhám na tu cibuli s česnekem. :-P

mil®

To je dobrota, i studený to je dobrý.

lidka*

Rolády skutečně nemají chybu. Jak píše mil - jsou vynikající i studené. No a dráčku - vždyť se tu bavíme o dietní kuřecí roládě. Ale kdyby byla z libového bůčku a ještě s kůžičkou na čtverečky - to je potom bomba. :D Jinak i bůček s nádivkou je vynikající - ale moje vnoučata na to bohužel vůbec neslyší. Já jako holka se pamatuji na plněné telecí hrudí (z opravdových telat) i s brzlíkem - to skutečně nemělo chybu. Takže zítra budou kuřecí příroďáčky a volským vokem a šťouchanými bramborami. Hezký víkend!*jasne*

dracek*

Lidko já klidně místo rolády plněný vepřový bůček (kapsu ) a bude příští víkend :))

dracek*

Lidko ,takhle fakt nezhubnu *ua*

bianca*
hodnocení

Lidko,

díky za radu, já mám ale nový recept na roládu, která se peče opravdu úplně nasucho v bábovkové formě, takže šťáva žádná :( a právě k té bych chtěla nějakou udělat, takže by to muselo být asi zvlášť...

lidka*

Zdravím bianco! Tak to je asi kuřecí bábovka, že? No když jsem pospíchala, tak jsem použila Vitanu - šťávu ke kuřecímu masu. Ale ne podle návodu, ta je taková divně hustá. Ale trochu jsem prášku povařila ve vodě (podle návodu) a vmíchala do rozpuštěného másla. Klidně jsem to mírně ochutila i grilovacím kořením, nebo jiným oblíbeným. Nakonec můžete i do šťávy rozkrájet stroužek česneku, nebo trochu utřeného. No a podle přílohy, tak např. na brambory cibulku nakrájenou na kroužky a osmaženou dozlatova. Tak hlavně ať strávníkům chutná!

hodnocení

Také Vás zdravím Lidko - přesně něco takového jsem si k tomu masíčku představovala, ale nevěděla, jak na to! Díky moc za dobrou radu *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]