Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jsou organické rostlinné oleje vhodné na smažení či pečení?

Od: matiselis odpovědí: 5 změna:
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*
hodnocení

4x

Nevím, co si představuješ pod pojmem " organické rostlinné oleje". Všechny jsou organické, ale takovou fermež, která se vyrábí ze lnu, bych do kuchyně nepoužil *stop* Jinak u jedlých kuchyňských olejů bych přihlédl hlavně k jejich chuti a teplotě přípravy. Např. olivovový olej je velmi kvalitní, ale je vhodný jen do studené kuchyně . Při smažení by neměla být překročena teplota jejich kouřivosti, kdy dochází k jejich degradaci.

tomas13
Olivový olej z pokrutin je vhodný na smažení ;)

 

mate59
hodnocení

3x

Na smažení je vhodnejší řepkový než slunečnicový,pokud nemáte fritovací.

 

farm
hodnocení

3x

Z rostlinných olejů řepkový a rafinovaný olivový (150 až 200 stupňů). Jediný slunečnicový olej opravdu vhodný na smažení je ten vyrobený ze speciálního druhu slunečnice, který má vysoký obsah kyseliny olejové (omega 9 mastná kyselina). Na pečení jsou oleje spíše vhodné.

Sádlo má vyšší bod přepalování než některé oleje a smažené potraviny při správné teplotě nenasáknou tolik tuku. Máslo na smažení ne, obsahuje vodu, v ní rozpuštěné bílkoviny...

pb®
Máslo je na smažení vhodné, pokud se jedná o máslo přepuštěné, které je těch bílkovin zbaveno.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]