Nejste přihlášen/a.
Nevím, co si představuješ pod pojmem " organické rostlinné oleje". Všechny jsou organické, ale takovou fermež, která se vyrábí ze lnu, bych do kuchyně nepoužil Jinak u jedlých kuchyňských olejů bych přihlédl hlavně k jejich chuti a teplotě přípravy. Např. olivovový olej je velmi kvalitní, ale je vhodný jen do studené kuchyně . Při smažení by neměla být překročena teplota jejich kouřivosti, kdy dochází k jejich degradaci.
Z rostlinných olejů řepkový a rafinovaný olivový (150 až 200 stupňů). Jediný slunečnicový olej opravdu vhodný na smažení je ten vyrobený ze speciálního druhu slunečnice, který má vysoký obsah kyseliny olejové (omega 9 mastná kyselina). Na pečení jsou oleje spíše vhodné.
Sádlo má vyšší bod přepalování než některé oleje a smažené potraviny při správné teplotě nenasáknou tolik tuku. Máslo na smažení ne, obsahuje vodu, v ní rozpuštěné bílkoviny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.