Nejste přihlášen/a.
Jsou jen dvě možnosti. Moc vody nebo překynutý (moc droždí nebo dlouhá doba kynutí).
Bezlepkový chleba neděláme, ale u obyčejného chleba je nutná tužší konzistence těsta. Déle kyne, ale po upečení má krásný tvar. Voda se nedá dávkovat podle receptu. Vody tam dáte podle receptu, ale přidáváte mouku dokud nemáte správnou konzistenci. Takže dejte vody co jste zvyklý nebo méně, přidejte 90% mouky a postupně přidávejte dokud to nebude ono. Někdy se tam dá mouky více než je v receptu a někdy méně. Každá mouka je jiná.
To se mi zdá hodně, tolik vody. A jakou dáváte mouku? Zaděláváte domácím kváskem, nebo používáte obyčejné kvasnice? Já zadělávám domácím kváskem, na 700gr mouky chlebové, dávám maximálně 500 ml vody. Těsto musí být hutnější. Ale nedělám bezlepkový. Zkuste místo toho psyllia vitalcountry.cz/... Já ji také používám, sice ne do chleba, ale třeba do zmrzliny, nebo sladkých receptů a jsem moc spokojená. Ale podle mne bude problém spíše v množství tekutiny. Nebo také to, že jste nechal chleba překynout. Ono je lepší ho dát do trouby spíše nedokynutý, než překynutý. Nabo je to množstvím kvasnic, pokud nepoužíváte domácí kvásek. Příčin může být několik. Ale ten Váš chleba takto od pohledu nevypadá špatně, ale aby se dalo dobře soudit, musel byste ho překrojit, aby byla vidět střídka uvnitř.
Možná to bude tou vodou. V receptu je psáno 600ml, dal jsem 500 a stejně je to dost, tak zkusím příště jen 400. Kváskový chléb dělám ten normální, lepkový, ten je OK. Do tohoto dávám Tapiokovou, pohankovou mouku a Schar nebo Jizerku. To Psyllium je skvělá věc, ten chléb krásně spojí aby se nerozpadal a dodá mu takovou výraznější chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.