Odpeckovat, rozložit na plech a dát do mrazáku. Po zmrznutí sundat z plechu, dát do krabičky (sáčku) a zpět do mrazáku. Pak odebíráte kolik chcete a nebude z toho zmrzlá hrouda třešní.
Dělám to běžně. Mrazím celé třešně, sesypu do plastových krabic. Dávám pak do kynutých knedlíků, buchet, na bublaninu.
Předtím namočím třešně do vlažné vody, do kbelíku. Případní červíci vyplavou. Voda nesmí být ale příliš teplá, to se červi uvaří uvnitř. A ve studené vodě se jim ven z třešní nechce. Takže tak akorát, aby vylezli a rozhlédli se, co se to děje. Jaga.
Můžete je dát do mrazáku. Když v něm máte dost místa. Technologii zpracování popisují kolegové... My děláme bublaninu z třešní klasicky kompotovaných ve sklenicích, uložených ve špajzu, bez nároku na energii počas skladování. A další výhodou je, že kompotované ovoce můžeme použít hned po tom, co si na ně v poslední chvíli hospodyně nebo strávníci vzpomenou při prostírání oběda... Bez rozmrazování.
Třešně nevypeckovávám. Dávám do sáčků spíše v menším množství. Když je z mrazničky vyjmu včas, dají se od sebe dobře oddělit. Nejčastěji je kladu na kynuté těsto a sypu posýpkou. Rodina tomu říká peckoprsk.
Červivé třešně se mají na chvíli zalít v míse vodou, červíci vyplavou.
Kednou ksem to zkusil(Dát do mrazáku)Po 10 minutách jak je vyndáte tak jsou hnědý..Musel jsem je vyhodit,protože byly mechutný.Nevim jak když je využijete,když je dáte na bublaninu,nebo na koláč jak vydrží
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.