Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muzu zmrazit tresne?

Od: marilina odpovědí: 15 změna:
Mame ted prebytek tresni. Myslite, ze bych je mohla dat do mrazaku a vyuzit treba potom nekdy na bublaninu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Odpeckovat, rozložit na plech a dát do mrazáku. Po zmrznutí sundat z plechu, dát do krabičky (sáčku) a zpět do mrazáku. Pak odebíráte kolik chcete a nebude z toho zmrzlá hrouda třešní.

hodnocení

4x

Ano, dělá se to naprosto běžně. Jen je lepší vypeckovat je a pak dát zamrazit.

hodnocení

4x

Dělám to běžně. Mrazím celé třešně, sesypu do plastových krabic. Dávám pak do kynutých knedlíků, buchet, na bublaninu.

Předtím namočím třešně do vlažné vody, do kbelíku. Případní červíci vyplavou. Voda nesmí být ale příliš teplá, to se červi uvaří uvnitř. A ve studené vodě se jim ven z třešní nechce. Takže tak akorát, aby vylezli a rozhlédli se, co se to děje. Jaga.

cherrie
hodnocení

2x

Zdravím, samozřejmě. Ale proč jste tenhle dotaz dala do rubriky těhotenství?

marilina
hodnocení

Omlouvam se, chtela jsem dat rubriku vareni a peceni, ale preklika jsem se

hodnocení

2x
Můžete je dát do mrazáku. Když v něm máte dost místa. Technologii zpracování popisují kolegové...
My děláme bublaninu z třešní klasicky kompotovaných ve sklenicích, uložených ve špajzu, bez nároku na energii počas skladování.
A další výhodou je, že kompotované ovoce můžeme použít hned po tom, co si na ně v poslední chvíli hospodyně nebo strávníci vzpomenou při prostírání oběda... Bez rozmrazování.

hodnocení

1x

Třešně nevypeckovávám. Dávám do sáčků spíše v menším množství. Když je z mrazničky vyjmu včas, dají se od sebe dobře oddělit. Nejčastěji je kladu na kynuté těsto a sypu posýpkou. Rodina tomu říká peckoprsk.

Červivé třešně se mají na chvíli zalít v míse vodou, červíci vyplavou.

re
hodnocení

0x

ale co s červivými třešněmi? nějak se postřk nepovedl .. někdo radí nechat ve vodě do rána, ale našim se do vody nechce :)

Zamrazit-zavařit i s červíčky. Máte to pak i s masem *smich* .

iv®
Já mám třeba kompot z třešní strašně ráda, ale v momentě když vidím ve sklenici červika chuť mě přechází a to mám maso ráda

kervic
hodnocení

0x
Kednou ksem to zkusil(Dát do mrazáku)Po 10 minutách jak je vyndáte tak jsou hnědý..Musel jsem je vyhodit,protože byly mechutný.Nevim jak když je využijete,když je dáte na bublaninu,nebo na koláč jak vydrží

To je taky nápad -dát něco zmrazit a po 10minutách vyndat z mrazáku *zed*

Za těch deset minut se jen zchladili ale nazmrzli-tedy pokud ten mrazák nebyla nádoba s kapalným dusíkem *smich* .

Zmrazené ovoce hned po vyndání z mrazáku nasypete - nakladete na připravené těsto a upečete, nic nezhnědne, nesmíte je nechat rozpouštět.

juanko*
hodnocení

0x

samozřejmě, my to doma tak činíme a pohodě :) a i jiné ovoce tak mrazíme

id
hodnocení

0x

Ano, lze mrazit. Mrazím veškeré přebytky ovoce a na podzim nebo v zimě vařím ze zásob pečený čas a zavařuji do sklenic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]