Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na červený džem

Od: martinna® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, ví někdo proč nemám džem z jahod krásně červený jako z obchodu? Chuťově Ok,vydrží roky, ale má takovou nevábnou barvu...že by nějakými barvivy červenal co přidají v konzervárně?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, běžně prodávané džemy se různě dobarvují, třeba extraktem z červené řepy nebo černého rybízu. Někdo to dělá i doma.

hodnocení

3x

Dejte do džemu vařit červenou řepu.

1/ buď půlku řepy nastrouhat nahrubo, v džemu se to rozvaří, pustí barvu a ničemu to nevadí.

2/ nebo tam dát třeba 2 větší kousky řepy, nechat v džemu vyvařit /pustí barvu/, pak vyndat.

Řepa je zdravá. Podobně barvím i domácí kečupy, jsou rudé jak pionýrský šátek. :-D V tom případě řepu nechám a mixuji se vším ostatním. Jaga.

hodnocení

2x

Opravdoví fajnšmekři hledají právě takovéhle nehezké. I jahodové kompoty, kde jahody jsou spíš šedohnědé, než anilinově červené.

hodnocení

1x

Vždycky můžete použít potravinářské barvivo, které je běžně k dostání.

A konec konců proč zůstat u červené? Džem si můžete udělat klidně i modrý. ;)

To je fakt. Jednou jsem marmeládu z bílého rybízu obarvila na modro a když jsem jím pak na vánoce namazala linecké cukroví, skoro to vypadalo, že na mě mrká!*smich*

hodnocení

1x
Přírodní kompot nebo džem z jahod je do hnědá. Jiná barva je ropná chemie

sarka*
hodnocení

1x
Přidávám trochu kys.citronové nebo čerstvý citrón nikdy jsem neměla škaredou barvu,vždy mám červenou,ale používám jahody ze zahrádky

hodnocení

0x

Protože na rozdíl od džemu z obchodu není ten Váš vyroben z ropy. *smich*

@magdon

vo co de? dyť ropa je 100% přírodní produkt *slunce*

hodnocení

aha,chápu díky oběma

hodnocení

0x

To je jako s rajskou omáčkou. Z protlaku je nádherně červěná a z čerstvých rajčat se kuchařka za ni stydí. Je zašedlá, bezbarvá.

hodnocení

0x

Nevím, já mám jahodovou marmeládu apod. vždy krásně červenou. Nic dalšího do ní nedávám. *nevi* Byly ty jahody dost zralé?

Také možná záleží na tom, čemu říkáte nevábná barva. ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Některé jahody mají dřeň světlou.Některý druh jsou i po rozkrojení červené.Já si snadno obarvím jahodový džem černým rybízem.

JABRAKA

hodnocení

0x

Přidáváte kys. citrnovou nebo trošku octa?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]