Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim umyt pekac

Od: kao odpovědí: 11 změna:
Dobry den, cim umyt pekac? Jarem to moc nejde, cim byste to vzali vy?
Cim umyt pekac

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

7x

Zdravím. Já bych tam nejdřív nalila vodu s trochou saponátu a nechala to za občasného "odškrábávání" dřevěnou špachtlí ode dna odvařit. Co by se neodvařilo, přestříkla bych přípravkem na mytí "trouby", nechala zapůsobit a dovyčistila. Ida

kepler*
hodnocení

3x

Alespoň na hodinu odmočit v horké vodě, pak dřevěná špachtle a nakonec horká voda se saponátem + umělohmotná drátěnka. V nejhorším případě prášek na nádobí, pokud nehrozí poškození povrchu pekáče, Tenhle vypadá jako smaltovaný, takže v pohodě.

hodnocení

2x

Tohle, pokud tomu říkáte pekáč, hoďte do popelnice. Glazura už bude místy narušená a nebude to už nikdy vonět po fialkách. To jste pekla nějakou stoletou flákotu aspoň týden. Nebo že byste vařila asfalt? *smich*

Jinak běžnou malou napáleninu nechám odmočit, klidně i přes noc ve vodě s jarem, ráno jde odstranit. Případně na dno trochu vody, prací sody, chvilku povařit a nechat odstát. Pak se snadno odstraní.

Ono je sice hezké být šetrný, ale do této nádoby bych neservírovala už ani slepicím. Pekáčů mají všude dost, kupte si nový a příště si dejte při vaření lepší pozor. Jaga.

Jste jediná, s kým souhlasím.

zirafka
hodnocení

1x

Také se mi to občas stane. Povařím ocet se sodou / neředit /, nechám do rána a potom se to samo sloupne a je hotovo.

witch*
Přesně. Já teda nevařím sodu s octem jen nasypu a octem zaliju. Jsem na tu reakcí schopna koukat i pět minut. :-D Plus přidávám citronovou šťávu.

hodnocení

1x
Provařit se sodou a nechat ještě odstát. Saponát je v tomto stavu k ničemu. Samozřejmě nejdříve oškrábat mechanicky.

cutora
hodnocení

0x

Všechny tuhé zbytky shrnout dřevěnou špachtlí do papíru a do černé popelnice.

Máte-li zahradu namočit do dešťovky.

V paneláku namočit do vany s kapkou jaru. Poté zbytky do záchodu špachtlí, či stěrkou.

Vytřít ubrouskem a povařit na sporáku s práškem do pečiva. Nechat odstát 1-2 dny.

Prášek vše změkčí, odlepí.

Potom už jenom dočistit práškem na nádobí, zdá se mě smaltovaný pekáček, tomu se nic nestane.

jabraka*
hodnocení

0x

Co jde mechanicky dřevěnou špachtlí,pak použít CIF,ten odstraní jemné napáleniny.A ruce jsou k tomu nezbytné.

JABRAKA

pb®
hodnocení

0x
Pokud na tom nechcete nechat ruce, nalijte do toho ethanol a lžičku peciček hydroxidu. Pozor leptá to, takže pracovat v rukavicích. Já tím umyla plech, který nešel ničím, ani cifem, ani čističem na trouby, ani koncentrovanou fosforečnou.

hodnocení

0x

nalil bych vodu s jarem a dal do trouby na 200 stupnů. Povrch trouby bude zevnitř zvlhčený a půjde i lépe trouba umýt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]