Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzení klobás na 40°C

Od: clayman® odpovědí: 7 změna:
avatar clayman
Dobrý den,
právě udím klobásy v průměru 30mm při 38-40°C.
Máte zkušenost, jak dlouho udit? Můj odhad je cca 7 hodin. Jsem mimo?
Děkuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*
hodnocení

2x

V zásadě by to mohlo vyhovovat, je to něco mezi uzením studeným a teplým kouřem. Nejsem na to žádný expert, ale užitečné informace se můžeš dočíst tady: zabijacky.cz/...

 

jm
hodnocení

1x
Jo je to snad 30 let, kdy jsme udili klobásky naposledy. Začalo se ráno, končilo se večer. Dobrých 10 hodin.

 

hodnocení

0x
avatar diesel

Nebožtík táta začínával udit brzy ráno a končil až ve večerních hodinách!

Ovšem bývalý ,na něco hooodně chytrý kolega, je měl vyuzené za asi 4 hodiny a byly nejedlé ajk byly vysušené a tvrdé!

hodnocení

Ono je to o teplotě, jak dlouho. ;)

 

hodnocení

avatar clayman
Po 7 hodinách na 38-40°C byly klobásy z udírny krásné viz foto, ale stále hodně mokré. Dnes jsem jim dal ještě 7 hodin na 55-58°C s minimem kouře a konečně šustí. Uvnitř stále dost vlhké, ale to už nechám dojít doma.
Uzení klobás na 40°C
mate59

Jsou krásně zauzené!Paráda.

witch*
Ty jsou! Ukápla mi slina.. *mnam* *pivo*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]